Pupovac sazvao press konferenciju

Patrik Macek/PIXSELL

Klub zastupnika SDSS-a sazvao je za danas konferenciju za medije na kojoj će o govoru mržnje na društvenim mrežama govoriti zastupnici Milorad Pupovac i Boris Milošević.

Očekuje se da će Pupovac govoriti i o sramotnoj Facebook objavi Ivana Đakića, člana HDZ-a i sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koju je jučer osudio i HDZ.

“Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a”, priopćili su iz HDZ-a.

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, u ponedjeljak je, podsjetimo, na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu srpskog vojnika, a u statusu napisao: “Svim “prijateljima” srbićima sretan Božić”, koju je kasnije obrisao.

Potez mlađeg Đakića osudio je i Forum mladih SDP-a, te pozvao nadležne institucije da djeluju i osude govor mržnje.

Komentiraj