PUPOVAC O ŠKORI: “On nije sposoban za polemiku. Boji se onoga gdje je i kome sve pjevao i svirao”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je sa stranačkim kolegama predao kandidacijske liste DIP-u. Potom je novinarima komentirao izjavu MIroslava Škore u kojoj ga je nazvao etnobiznismenom.

Tko god želi biti etnobiznismen na način na koji sam ja, vrlo rado ću mu prepustiti svoja samo 24 sata. Tko god želi biti u koži etnobiznismena poput mene, vrlo rado ću mu tu kožu prepustiti svoju kožu na 24 sata, a njihovu kožu i biznis, meni čast ne dopušta ne da ne obučem, nego da joj budem niti blizu. Samo bih htio reći da su oni koji su lansirali priču o etnobiznismenu na kraju bili kataputlirani iz hrvatske politike, pa se nadam da će tako biti i s onima koji obnavljaju priču o etnobiznismenu”, poručio je Pupovac.

Dodao je da on ne polemizira sa Škorom, ”a on, koliko sam čuo i vidio, za polemiku nije sposoban”. ”A ako jest, ja ću rado izaći na taj megdan. Ali ne vjerujem da će se odazvati jer se boji. Boji se onoga gdje je i kome je sve pjevao i svirao”, rekao je Pupovac, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik SDSS-a je na pitanje o slaganju Vlade nakon parlamentarnih izbora poručio da pokušaju bez njih. “Nećemo se gurati, budite sigurni. Dosta nam je optužbi iz različitih krugova da mi vladamo Hrvatskom, ne samo desničarskom. Ovo malo mrvica što nas puste da participiramo u državnim institucijama sasvim sigurno nisu vrijedne ponižavanja koje trpimo kao stranka i kao pojedinci. Neka ju pokušaju sastaviti sami”, rekao je Milorad Pupovac. Dodao je da SDSS nije stranka vlasti, nego prava za građane.

Ranije je, gostujući na N1 televiziji, komentirao prozivanje MiroslavaŠkore da se on, navodno, bavi svime osim „time što Srbi u selima oko Gospića nemaju struje”:

„Da, oni su se sve ove godine jako brinuli o svim tim Srbima. Tolika im je briga bila da su mijenjali tolike stranke, da su pjevali za tolike režime, da im se ja divim što su našli vremena za brinuti se za te Srbe. I zato napadaju nekoga da nije ništa uradio…”, cinično se Pupovac osvrnuo na Škoru.

“Kakav je to politički program u kojem je Milorad Pupovac glavna točka kampanje?”, komentirao je predsjednik SDSS-a. Na konstataciju da su se njime najviše “bavili” u Mostu i u Domovinskom pokretu, Pupovac je rekao da ne želi imenovati o kome je riječ, ali da to znaju i dotični koji ga prozivaju i javnost. On očekuje da će, kao što je to učinila policija, svoj posao oko ovih poruka obaviti i pravosuđe.

Komentiraj