PUPOVAC ‘Ako Vlada treba pasti, neka padne’

Milorad Pupovac gostovao je u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”, gdje je govorio o štrajku prosvjetara, odnosima u Vladi i sastanku s HVIDRA-om.

Pupovac je izjavio da se smanjivanje plaća prosvjetarima iz 2008. osjeti na “uvjetima rada, entuzijazmu i kvaliteti”.

“Onda kada nastavnici, profesori i učitelji vide da se nekima drugima povećava plaća, onda je teško njima reći da im se ne može podići plaća”,  smatra Pupovac. Na upit voditelja hoće li zbor štrajka i zahtjeva prosvjetara pasti Vlada, Pupovac je odgovorio da “ako treba pasti, neka padne”, ali i kako on smatra da treba naći kompromis.

Naglasio je i kako HNS Vladi nije uputio ultimatum, te da je HNS ušao u koaliciju da u obrazovanju napravi reformu.

“Ako tu neće biti dogovora između HNS-a i ostalih članova koalicije, onda ćemo mi naše kolege iz HNS-a potkopavati”, kazao je.

Pupovac je istaknuo i kako SDSS nije odlučio koga će podržati na predsjedničkim izborima, ali kako bi u jednom trenutku mogli pozvati birače da glasuju za nekoga.

Istaknuo je i da SDSS nije odlučio o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima.

“Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerojatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati”, rekao je Pupovac, dok je na pitanje kakav predsjednik Hrvatskoj treba, odgovorio – ozbiljan.

“Funkcija predsjednika se estradizirala. Čak se kroz ovu kampanju uvelike i banalizirala”, smatra.

Sastanak s HVIDRA-om nije u planu trenutačno, ali, prema Pupovčevim riječima, mogao bi biti u budućnosti.

O svojoj izjavi u kojoj je Hrvatsku usporedio s NDH, Pupovac je izjavio da “mediji imaju moć nešto dodati, preobličiti ili izostaviti”.

Komentiraj