Puljak: “Pitali smo se hoće li Jandroković postaviti video link u Remetinec”

 

Saborska zastupnica stranke Pametno Marijana Puljak u petak je za N1 opisala kako je izgledalo zadnjih nekoliko dana u Saboru i što misli o tome koliko će još jedna korupcijska afera naštetiti HDZ-u.

Puljak se osvrnula na aktualni sat u Saboru, održan u srijedu, tijekom kojega je premijer Andrej Plenković spominjao da ona i Dario Zurovec imaju samo tri mjeseca staža u Saboru. “Čini mi se da je bio dosta nervozan. Gledajući događanja jučer i danas, jasno mi je zašto je bio nervozan”, kazala je.

Puljak je dodala da je u Saboru nastupila mirno, da je rekla da ne želi izazivati nikakve svađe, posebno zato što joj je to prvi aktualni sat. U raspravi koja je uslijedila, Puljak je rekla da su građani zasićeni svađama i bahatosti na aktualnom prijepodnevu: “Na to je on vrlo burno reagirao, nazvao nas debitantima i rekao da što ćemo mi novi njih nečemu učiti.”

Kaže da se to što je premijer bio nervozan odnosilo na najnoviju aferu, zbog koje je ukinut imunitet već trećem saborskom zastupniku; dvojici iz HDZ-a, jednom iz SDP-a. “HDZ, njima ne smeta, ako je netko kazneno gonjen, da takve ljude stavljaju na liste”, kaže Puljak.

Do četvrtka navečer HDZ je reagirao i pronašao zamjene za zastupnike. “To je ono što smo mi rekli”, nadovezala se Puljak, govoreći o tome kako su reagirali saborski zastupnici na sve to, “hoće li Jandroković postaviti video link u Remetinec da se može glasati u Saboru. Kod HDZ-a izmjene idu kao u hokeju, tako da nije bilo nikakvog zastoja u radu Sabora.” Ipak, ne smatra da će ova afera posebno naštetiti HDZ-u.

Komentiraj