Puhovski: “Tomašević je doveo nesposobnije ljude od onih koje je dovodio Bandić”

Autor:

23.03.2017., Zagreb - Koalicija za REKOM odrzala je konferenciju za medije u Novinarskom domu zbog zabrinutosti u vezi blokade procesa suocavanja s prosloscu onih koji donose politicke odluke. Zarko Puhovski. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

“Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u više navrata je dovodio nesposobnije ljude od onih što je dovodio Bandić”, ustvrdio je u utorak politički analitičar Žarko Puhovski, analizirajući dvije godine Tomaševićeva mandata na čelu Zagreba.

“On je učvrstio svoju poziciju kao gradonačelnik, namjestio svoje ljude u značajnom dijelu funkcionalno bitnih elemenata, odnosno sastavnica sustava i on je postigao visoku nacionalnu vidljivost”, rekao je Puhovski i naglasio kako u tome ničega alternativnog nema.

Puhovski nije štedio ni Možemo! kao stranku:

“Oni i dalje postoje u Hrvatskoj punktualno, na tri ili četiri mjesta. Oni imaju s jedne strane arhistaljinistički konstrukt partije sa kadrovskim stažem itd., a s druge strane pokazuju potpuni prijezir, prema onome što bi Lukač nazvao organizacijskim elementom, jer ne rade na tome da se prošire barem do te mjere da u svakoj županiji imaju nekoga”, naglasio je te dodao:

“Oni su se našli u situaciji da su hametice potukli svu konkurenciju, i nakon toga se ponašaju kao da su pobijedili sa 50.01 posto. Ne pokazuju širinu, spram mladih ljudi, ne pokazuju spremnost na alternativne političke poteze, i u tom pogledu njihova čitava nacionalna politika spala je na zbilja herojsko funkcioniranje Sandre Benčić”.

Istaknuo je i kako drži da su uspjeli u svemu što im nije trebalo biti bitno i u ničemu što im je trebalo biti bitno.

“Oni su čvrsto na vlasti, imaju ostatke SDP-a koji im drže ljestve i to će ostati neupitno. Oni i dalje imaju šansu dobiti naredne izbore naprosto zbog animoziteta HDZ-a u Zagrebu, ali ja ne vidim da su oni doista pokrenuli stvari”, naglasio je.

S “herojskim funkcioniranjem” ne može se održavati svakidašnji pogon, zaključio je Puhovski u svom gostovanju na N1.

Dvije godine na čelu Zagreba: Tomašević najavio zaokret, kreće i gradnja 288 stanova za najam

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.