PUHOVSKI BEZ RUKAVICA Milanović je mizogina ikona, Turudić je mala maca prema njemu

Autor:

NFOTO, Davor Puklavec/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski u ponedjeljak je za N1 komentirao burnu situaciju na hrvatskoj političkoj sjeni. Od najave kandidature predsjednika Republike Zorana Milanovića stigla je lavina reakcija, a čeka se i odluka Ustavnog suda može li Milanović biti na izbornoj listi.

“Milanovićevo aktiviranje je blitz, hitni napad, rat još nije gotov. Rat će trajati još 30 dana. Prvi nalazi upućuju da ni sa Zoranom Milanovićem nije odlučeno, ali sada je u najmanju ruku ravnopravno, ako ne po mnogočemu i lijeva koalicija jači kandidat”, smatra Puhovski.

Istaknuo je dva problema: “Prvo, nema tu više ni ‘L’ od lijeve opcije. Milanović je već godinama otišao desnije od HDZ-a, Milanović je već u dobrom kontaktu s Domovinskim pokretom koji je desno. On pokriva čitavu scenu. To nije lijeva koalicija. Dugo, tjednima su lijeva i liberalna opcija prosvjedovale – s pravom – oko onoga što se dogodilo s Ivanom Turudićem. A HDZ je govorio da nigdje ne piše da se to ne može i ne smije. Sada imamo obratno, oni govore za Milanovića da nigdje nije zabranjeno”, rekao je za N1.

Turudić je mala maca prema Milanoviću

“Ono što je važno, što god je učinio, mogao učiniti, a svašta je mogao u smislu vladavine prava to je 0,05 prema ovome sada. Turudić je mala maca prema Milanoviću, prema ovom, doista ataku na vladavinu prava, koji će, da odmah kažem, po mom uvjerenju uspjeti“, dodao je Puhovski.

Iako Ustavni sud još nije donio odluku o tome može li se Milanović kandidirati, Puhovski kaže da to nema prevelike veze jer i dalje će na skupovima biti premijerski kandidat, samo neće biti na listi. “Njemu je važno da Plenković i Jandroković ne preuzmu sve službe, kako on kaže. Valjda misli da bi Jandroković slao specijalce na Iblerov trg. To je ta paranoja uobičajena u politici”, smatra.

Milanović je naprosto pomeo SDP

Dodao je da Domovinski pokret može s Milanovićem, ali je pitanje što SDP može ‘progutati’.

“U zadnja dva dana pokazalo se da je ta stranka zapravo najveća žrtva. Milanović je naprosto pomeo SDP. Nije taj jadni SDP čak ni donio odluku da promijeni prethodnu odluku da je Peđa Grbin kandidat, nego naprosto provalom Milanovića i bacanjem tih SDP-ovki i SDP-ovaca oko njegovog vrata odlučili su da je on taj. Nijedna jedina osoba nije rekla da je taj čovjek otišao udesno, da je već oštetio SDP. Išlo se po logici neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”, poručio je.

On je mizogina ikona, a opet su SDP-ovke ludovale za njom

Ponovno je komentirao Zorana Milanovića: “On je ikona, sigurno, samo pitanje koliko je ikona ljevice. On je mizogina ikona, a opet su SDP-ovke ludovale za njom. SDP se pokazao da je iznutra još staljinistička stranka. Oduševljenjem oko Zorana Milanovića se kašira, skriva činjenica da SDP i HDZ nikad nisu bili bliskiji. Danas su toliko blizu jedni drugima da uopće nije jasno zašto nisu u koaliciji, osim zbog osobnih sukoba. Biračko tijelo im je slično, slični su po programima, ne mogu se po tome uopće sukobljavati…”

Cijela će se kampanja, smatra, svesti na obračun Milanovića i Plenkovića, “na dva dečka koja se tuku, na pitanje tko će biti gazda u našem malom mistu, i to je ono što uništava politički život u Hrvatskoj”. “Milanović, da je htio biti huligan, dao bi ostavku, no on to nije i u stanju. Kao mnogi macho muškarci, on je kukakivca”, rekao je Puhovski.

‘Jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni’

Podsjetimo, Milanović je Puhovskog početkom 2020. godine u više navrata oštro napao. Nazvao ga je očajnim analitičarom, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, te jednom od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni.

O Puhovskom je Milanović, među ostalim, rekao: “O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.”

PRILIČNO OŠTRO Puhovski o Milanoviću: ‘Rijeke pravde mogle bi njega odnijeti’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.