Prva žrtva štrajka glumaca, Zendayin novi film povučen s festivala u Veneciji

Autor:

Promo

Sasvim očekivano, prije mjesec dana bilo je objavljeno kako će novi film redatelja Luca Guadagnina „Challengers“ sa Zendayom u glavnoj ulozi, otvoriti ovogodišnji filmski festival u Veneciji koji počinje 30. kolovoza. Guadagnino je Talijan i domaćini su jedva dočekali njegov novi film kako bi ga premijerno prikazali na najstarijem filmskom festivalu. Međutim, štrajk američkih glumaca doveo je do toga da se taj film povuče iz Venecije te će festival otvoriti talijanska drama „Comadante“ koji je režirao Edoardo De Angelis.

Dosadašnji filmovi Luca Guadagnina „Bones and All“, „Suspiria“, „A Bigger Splash“ i „I am Love“ imali su premijeru na venecijanskom festivalu pa je, slijedom toga, tu sudbinu trebao imati i film „Challengers“ koji su producirale kompanije MGM i Amazon, a pored Zendaye u filmu glumi i Josh O’Connor. No, kako štrajk sindikata glumaca zabranjuje da glumci promoviraju svoje filmove tako američki glumci neće doći u Veneciju promovirati svoje filmove. Zendaya je na Instagramu ima 200 milijuna sljedbenika a odluka o njenom nedolasku u Veneciju bio je veliki udarac za organizatore festivala koji su odlučili ne prikazati film ako glumci ne mogu doći u Veneciju i promovirati film. Prije mjesec dana smatrali su da će prikazati film koji će biti ozbiljan kandidat za Oscara. Prošle godine, na festivalu su premijerno prikazani fimovi „Tár“, „Kit“ i „Duhovi otoka“ koji su kasnije odreda imali nominacije za Oscara.

Zbog ovog štrajka, za koji se smatra da neće biti tako brzo okončan, kino distribucija filma „Challengers“ pomaknuta je za travanj slijedeće godine. Šuška se kako će počeci prikazivanja mnogih drugih filmova biti pomaknuti, pa se tako spominje kako će kompanija Warner Bros. pomaknuti početak prikazivanja filmova „Dina 2“, „The Color Purple“ i „Aquaman 2“. Navodno je Tom Cruise lobirao kod sindikata glumaca da dopuste sudjelovanje glumaca u promotivnim aktivnostima, ali je njegova molba odbijena.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.