Prva u Europi: U zagrebačkoj Areni izložba montažnih kuća

Autor:

Ilustracija: Pixabay

Modular Homes Expo, prva i jedinstvena izložba montažnih kuća u Europi, održat će se u zagrebačkoj Areni od 4. do 7. svibnja. Na svijetu postoji samo jedan sajam ove vrste – onaj u Las Vegasu – što i ne čudi s obzirom na to da SAD ima dugu povijest montažne gradnje.

Izložba će pokazati najnovije trendove i inovacije u dizajnu i izgradnji montažnih objekata, povezujući posjetitelje s više od 40 profesionalaca u industriji. Izlagači će pokazati svoja održiva, pristupačna i lijepa stambena rješenja te niz usluga koje zadovoljavaju jedinstvene potrebe i preferencije stanovanja.

Posjetitelji će imati priliku, na 5500 kvadrata unutar Arene i na 11.000 četvornih metara na otvorenom, razgledati stotinjak montažnih kuća. Dolazak su zasad potvrdili proizvođači iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije, Kosova, ali i iz Poljske, Rumunjske, Finske, pa čak i Kine.

S obzirom na cijene nekretnina, mnogima će zasigurno biti zanimljivo vidjeti kako bi mogao izgledati dom za koji treba 800-1.300 eura po kvadratu. Najbolje cijene imaju Kinezi, najmanje 20 posto niže od europskih proizvođača. Ali, tu prednost poništavaju troškovi dopreme u Europu.

Direktorica sajma Katarina Antešić ocjenjuje da u ovom trenutku najbolju ponudu imaju Srbi. “Imaju kvalitetnu gradnju, vrlo su agilni, a već godinama izvoze na zahtjevna tržišta poput Njemačke i Švicarske. Jako nas je iznenadio i odziv s Kosova. Otamo imamo prijave čak 15 tvrtki za proizvodnju montažnih kuća”, istaknula je.

Direktorica sajma Katarina Antešić. FOTO: Press

Posjetitelji sajma imat će priliku susresti se s proizvođačima, pregledavati prilagodljive tlocrte i istražiti novosti u energetski učinkovitim i održivim materijalima. Osim toga, na izložbi će biti uključeni i predstavnici kreditnih linija kako bi posjetitelji na jednom mjestu dobili informacije o financijskom dijelu izgradnje građevinskog objekta. Modular Homes Expo je krajnje odredište za otkrivanje mogućnosti gradnje montažnih kuća za sve buduće vlasnike kuće, izvođače radova ili arhitekte.

Modular Homes Expo je sajam nastao kao odgovor na potrebe tržišta koje su organizatori prepoznali u obavljanju svojih profesionalnih djelatnosti a cilj sajma je ugostiti vrhunske europske tvrtke koje pokreću promjene u građevinskom i energetskom sektoru.

Sajam će se održati krajem lipnja i u istarskim Balama. “Istra je trenutno najveće gradilište i iz te regije već imamo listu s dvjestotinjak potencijalnih interesenata za kupnju montažne kuće. Općenito se može reći da su naročito zainteresirani ljudi u dobi 30-55 godina, zaposleni su i nemaju vremena tri godine zidati kuću. Osim toga, žele predvidiv trošak gradnje”, dodala je Katarina Antešić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.