Provedite čarobno Valentinovo: Tatjana Pisek Verlić predstavlja zbirku poezije ‘Napuklo ogledalo’

Autor:

Foto: Privatna arhiva

Umjetnica Tatjana Pisek Verlić ovog će Valentinova ‘Cherry Tree: Fantasy & Beer Pub’ pretvoriti u još bajkovitije mjesto koje će kako ljubitelje poezije tako i one zaljubljene odvesti na putovanje u svijet nježnosti, ali i strasti utkane u stihove.

U svijetu gdje mnogi tragaju za ljubavlju, njezine riječi nam približavaju melodiju srca i trenutka te postaju ogledalo duše nepokolebljivih romantičara. Ova svestrana umjetnica, tri desetljeća nakon objave prve zbirke poezije, ponovno će nas zagrnut ljubavnim ogrtačem kako bi obilježili jedan od najromantičnijih događaja.

Posjetitelji će imati priliku čuti neke od pjesama autorice koje će izvesti uz glazbenu pratnju klavijaturistice i voditeljice Gospel zbora Sunce – Ive Jarić Bremec, a neće ostati zakinuti ni za neke od najpoznatijih gospel izvedbi.

“Prvu zbirku pjesama „Pjesme po duši“ objavila sam još davne 1994. godine. Poezija je u tom trenutku bila način da moje emocije poprime fizički oblik. Bila je to svojevrsna terapija duše, baš kao i svaka druga umjetnost. Uslijedila je još jedna zbirka poezije, a već 2001. izdala sam svoju prvu bajku za djecu”, prisjetila se autorica, naglasivši kako su ju odredile brojne životne promjene kroz koje je provlačila svoju ljubav prema umjetnosti.

Ova zbirka poezije, njezin je pogled na zrelu, a opet još uvijek vrckavu i mladu ljubav koja nam može uzmaknuti tlo pod nogama u bilo kojem trenutku života.

Za ljubav nikada nije kasno“, otkrila nam je najavljujući promociju nove knjige.

Program započinje u 18 sati, nastupom Gospel zbora Sunce, dok će po završetku službenog dijela programa slijediti druženje s autorom.

Tko je Tatjana Pisek Verlić?

Tatjana Pisek Verlić dječja je književnica, pjesnikinja, slikarica, pustolov te terapeut. Vješto pretačući svoje hobije u kreativni posao kroz tri desetljeća bavljenja umjetnošću, nikada nije prestala s edukacijom i usavršavanjem, rušeći dobne predrasude i nastavljajući nadmašivati vlastite granice.

Njezina ljubav prema pisanju, koja se proteže gotovo 30 godina unatrag, započela je s prvom zbirkom pjesama „Pjesme po duši“ iz 1994. godine. Slijedile su druge zbirke poezije, a 2001. godine objavila je svoju prvu bajku za djecu, „Dobra vila Štefica“. Godine 2021. izdala je edukativnu dvojezičnu slikovnicu „Dobra vila Štefica u dvorcu Trakošćan“.

Svoju prvu izložbu slika, “Infinite Dimension”,  2023. godine posvetila je dalekim svemirskim putovanjima te pokazala kako se svijet mašte ne krije samo u peru već i u slikarskom kistu.

Njezin povratak ljubavnoj poeziji kroz zbirku „Napuklo ogledalo“, otvorilo je novu etapu u životu i stvaralaštvu ove umjetnice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.