Proučite kako aktivirati multimedijske alate na aplikaciji Viber

Autor:

Press/Viber

Aplikacija Viber za pametne telefone omogućuje besplatne pozive i slanje besplatnih tekstualnih poruka, a nakon uvođenja multimedijskih alata želi komunikaciju učiniti zabavnijom i ispunjenijom.

Iz Viber sad objašnjavaju kako aktivirati i na najbolji mogući način koristiti te alate i nadogradnje.

Uljepšajte fotografije ili video s AR filterima

Proširena stvarnost jedan je od najzabavnijih načina na koji možete unijeti čaroliju u fotografije ili videozapise. Korištenjem različitih AR filtera možete u potpunosti preoblikovati svoju stvarnost, staviti masku životinje, čudovišta ili završiti u nekom podvodnom svijetu. Neke od filtera su kreirali i brandovi poput FC Barcelone, ​​Worldwide Wildlife Fund i Svjetske zdravstvene organizacije.

Kako biste aktivirali Viber Lenses, pokrenite kameru aplikacije na glavnom zaslonu za chat ili unutar bilo kojeg chata i odaberite filter dodirom snap (duh) ikone. Snimite fotografiju ili video isječak i pošaljite.

Napravite zabavne GIF-ove

Postoje trenuci u životu koji svakako trebaju ostati zabilježeni kao GIF kako biste ih ponovno mogli proživjeti. Kratak video zapis lako je pretvoriti u GIF-ove. Za dodatni dojam možete unijeti tekstualni natpis, staviti GIF u loop, obrnuti ga ili odrediti neku drugu brzinu.

Kako? Dodirnite ikonu kamere ili jednostavno odaberite chat u koji želite poslati GIF, zatim dodirnite kameru, dodirnite GIF i snimite. GIF-ovi se također mogu snimati i u selfie načinu.

Izradite autorske stickere

Stickeri su najkorisniji kada želite nešto reći, a da zapravo uopće ne tipkate ili razgovarate. Na Viberu je super jednostavno kreirati vlastite stickere, što zahtijeva samo malo mašte i kreativnosti. Možete svoje prijatelje pretvoriti u stickere fraze, koje izgovaraju ili pretvoriti svog ljubimca u najslađi sticker na svijetu.

Dodirnite ikonu stickera u bilo kojem chatu, pritisnite “plus” i odaberite “napravi naljepnice”. Potom odaberite svoje fotografije, automatski očistite pozadinu, ukrasite i gotovi ste. Možete birati hoćete li da vaš paket bude javno dostupan ili ga ipak želite zadržati za sebe.

Ukrasite vama omiljene fotografije

Najlakši način da zabavite svoje bližnje je da snimite fotografiju i crtate po njoj. Možete dodatno naglasiti obrve, nacrtati povez za oči ili jednostavno dodati brkove, koje u stvarnosti nikada nećete imati.

Otvorite bilo koji chat, odaberite fotografiju iz svoje galerije, pritisnite ikonu olovke i na gornjem izborniku – dodajte naljepnice, tekstove ili jednostavno crtkajte na svojim fotografijama. Isto to možete napraviti i na upravo snimljenoj fotografiji.

Promjena, odabir i kreiranje pozadine

Možete odabrati drugu pozadinu za svoje razgovore, koja će se bolje uklopiti u način na koji komunicirate. Jedna od opcija je da jednostavno dodate svoju omiljenu zajedničku fotografiju, a druga je mogućnost da stvorite nešto posebno, poput crteža ili kolaža svojih najboljih fotografija. Na Viberu možete koristiti i galeriju pozadine.

Jednostavno odaberite grupni chat (ili privatni chat), idite na “podatke o chatu” i dodirnite “pozadina”. Zatim odaberite pozadinu iz dostupne galerije ili dodajte prilagođenu pozadinu iz vlastite galerije ili kamere.

Uređivanje fotografija je uvijek zabavno (FOTO:Press/Viber)

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.