Prošlo je 40 godina od smrti Stevea McQuenna

Autor:

Promo

Ni jedan razgovor o najvećim holivudskim frajerima svih vremena ne prolazi bez spomena Stevea McQueena. Njegov prijatelj, glumac Joe Turkel, svojevremeo je ispričao anegdotu kad se Steve McQueen vozio motociklom i na uglu jedne ulice u Los Angelesu vidio zgodnu djevojku. Dovezao se do nje i rekao: “Hajde dušo, ja sam Steve McQueen, dođi, idemo se malo…”. Djevojka je skočila na njegov motor i jednostavno su se odvezli.

Rano ga je napustio otac, a majka ga je zanemarivala te je McQueen uvijek bio obuzet strahom da će izgubiti svoju slavu i novac, kako je posvjedočio njegov prijatelj i česti filmski partner Robert Vaughn. Jedina stvar u koju je bio siguran bio je njegov učinak na žene. “Pratile su ga poput stada, kao da je Bog”, kazao je Vaughn. Bio je oženjen tri puta, ali je stalno varao svoje žene.

U prosincu 1979. dijagnosticiran mu je rak prouzročen azbestom. Imao je 50 godina. Pokušavao se izliječiti vitaminskim injekcijama i bizarnim dijetama, a nakon operacije uklanjanja tumora u vratu i trbuhu u Meksiku, umro je od srčanog zastoja sljedećeg jutra, 7. studenog 1980. godine.

 

OZNAKE: Steve McQueen

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.