FOTO: VIDEO: David Garrett predstavlja čaroliju različitih glazbenih žanrova

©Christoph Köstlin, facebook.com

Nova glazbena poslastica stiže 13. listopada, kad će u sklopu turneje ‘Explosive’ u Areni Zagreb nastupiti njemačko-američki violinist David Garrett.

Iako ovo nije njegov prvi nastup u Zagrebu, jedan od najpoznatijih glazbenika mlađe generacije prvi će put publici predstaviti novi glazbeni izričaj. Istaknimo kako uskoro izlazi i njegov greatest hits album ‘Unlimited’.

“Ono po čemu je Garrett najpoznatiji je kombinacija karizme rock zvijezde i fantastičnog talenta te ga često opisuju kao izvođača klasične glazbe koji zamagljuje granice između Mozarta i Metallice. Iznimno nam je drago što ćemo ga dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika“, poručuju iz Star produkcije.

Od svog prvog nastupa s Hamburškom filharmonijom u dobi od samo 11 godina, kada mu je njemački predsjednik Richard von Weizsäcker poklonio prvu Stradivarius violinu, do danas prodao je više od tri milijuna albuma i diljem svijeta osvojio čak 23 zlatnih i 16 platinastih nagrada.

U četvrt stoljeća karijere David Garrett održao je više od 1 500 koncerata, a među njegove vjerne obožavatelje ubrajaju se i britanska kraljica Elizabeta, bivši američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel i mnogi drugi.

Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66.56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova.

Također je i slavljeni kompozitor – za album povodom aktualne turneje skladao je čak 11 vlastitih kompozicija.

Komentiraj