Proslava Međunarodnog dana zaštite životinja u subotu na zagrebačkom Bundeku

pixabay

Međunarodni dan zaštite životinja proslavit će se u subotu, 7. listopada, na jezeru Bundeku, u organizaciji Grada Zagreba, Zoološkog vrta i udruga za zaštitu životinja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je na konferenciji za novinare sve sugrađane s ljubimcima, kao i ljubitelje kućnih ljubimaca, da dođu na Bundek.

Uz edukativna događanja, građanima će se ponuditi i bogat izbor prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla – “Vege piknik”, a posebni osvrt na ovogodišnjoj manifestaciji bit će “Divlje životinje u gradu – program zaštite divljači u gradu Zagrebu”, izvijestio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama.

Predsjednik udruge “Prijatelji životinja” Luka Oman zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu što ih podržavaju svih 15 godina koliko se ta manifestacija održava. Oman je podsjetio kako je nakon 10 godina u Hrvatskom saboru napokon izglasan novi Zakon o zaštiti životinja.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta i skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu Damir Skok, dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk te Krešimir Krapinec sa Šumarskog fakulteta naglasili su dobru suradnju s Gradom koji im kontinuirano pomaže kako bi pružili što bolju zaštitu kućnim ljubimcima u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Program posvećen Međunarodnom danu zaštite životinja počinje u 10 sati, a posjetitelji će, u predstavljanju rada udruga, klubova za obuku sportskih i službenih pasa, utrke vlasnika s ljubimcima i nastupima dječjih zborova moći uživati do 18 sati. Također, najavljen je i veliki koncert Luke Nižetića s početkom u 15 sati.

Komentiraj