Pronađena tijela 59 migranata koji su se utopili u vodama kod Grčke. Strahuje se da će broj stradalih rasti

Autor:

epa10690158 Paramedics of the Greek National Emergency Ambulance Service (EKAV) and members of the Greek Red Cross helps migrants upon arrival to the Kalamata's port, Greece, 14 June 2023. The bodies of at least 32 individuals were recovered, while 104 people were rescued by the Coast Guard after a fishing boat with an unidentified number of undocumented migrants on board capsized in international waters on 14 June, about 47 nautical miles southwest of Pylos in the Peloponnese. Four foreign nationals were transferred with a super puma helicopter to the hospital of Kalamata. The other rescued migrants are expected to be taken to the port of Kalamata, where preparations for their reception have been made with the assistance of the general secretariat of Civil Protection. Two coast guard patrol vessels,  a Greek Navy frigate, seven vessels that were sailing nearby, a Greek Navy helicopter and a drone continued to search for survivors.  EPA/BOUGIOTIS EVANGELOS

EPA/BOUGIOTIS EVANGELOS

Najmanje 59 migranata utopilo se u srijedu u vodama kod Grčke, što je najgora nesreća te vrste u toj zemlji ove godine, objavila je grčka obalna straža.

Do podneva spašeno je 104 ljudi, ali i dalje se ne zna koliko je ljudi točno bilo na brodu kada je potonuo, objavile su vlasti.

“Bojimo se da će broj poginulih rasti”, rekao je dužnosnik grčkog ministarstva pomorstva koji je želio ostati neimenovan.

Brod je prvi put u utorak poslijepodne primijetio zrakoplov Frontexa u međunarodnim vodama oko 80 kilometara jugozapadno od grčkog grada Pilosa.

Migranti su odbili pomoć broda obalne straže. Nekoliko sati poslije brod se prevrnuo i potonuo.

Državna televizija ERT objavila je da je plovio iz libijskog grada Tobruka, koji se nalazi južno od Krete, a na njemu su većinom bili mladići 20-godina. Putovali su u Italiju.

Dužnosnik ministarstva pomorstva rekao je da su migranti većinom bili iz Egipta, Sirije i Pakistana.

Preživjeli su prebačeni u Kalamatu.

Gotovo 72.000 izbjeglica i migranata stiglo je ove godine u Italiju, Španjolsku i Grčku te na Maltu i Cipar, po podacima UN-a. Najviše ih se stiglo u Italiju.

Potonuće brodice s migrantima kod Peloponeza: Utopilo se najmanje 17 ljudi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.