Promoviranom Belu sraz Rijeke i Hajduka, degradiranom Pejinu dvoboj Šibenika i Istre

Određene su službene osobe za zaostale utakmice 5. i 15. kola HT Prve lige koje se igraju u srijedu.

Sraz Šibenika i Istre 1961 koji s početkom u 16 sati igraju odgođeni susret 15. kola pripao je Tihomiru Pejinu iz Donjeg Miholjca. Pomoćnici će mu biti Sanja Rođak Karšić i Ivan Janić, a četvrti sudac na Šubićevcu bit će Jakov Titlić. VAR i AVAR suci su Duje Strukan i Tomislav Petrović. Kontrolor suđenja je Miroslav Vikotvić iz Velike Gorice.

U 18 sati i 5 minuta isti se dan u okviru odgođene utakmice 5. kola sastaju Rijeka i Hajduk, a taj susret pripao je Dariju Belu iz Osijeka kojem će pomoćnici biti Goran Pataki i Dino Knez. Četvrti sudac na Rujevici će biti Marko Cestarić. Za VAR i AVAR suce delegirani su Marin Vidulin i Miro Grgić. Kontrolor suđenja bit će Vlado Svilokos.

Ono što je zanimljivo za glavne suce ovih dvoboja jest činjenica da je nedavno, prethodno velikim protestima na rad sudačke organizacije, Dario Bel promoviran iz prve u elitnu skupinu sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, a u suprotnom smjeru karijerni je korak napravio Tihomir Pejin.

Javnost, naravno, nije službeno obaviještena o razlozima izmjena liste sudaca usred sezone, pa tako (kao i oko svega u sudačkoj organizaciji) ostaju samo nagađanja iz neslužbenih izvora. Ta nagađanja na tragu su suštine medijskih precupacavanja nogometnih čelnika, odnosno izjava koje idu u smjeru da ‘nedefinirani netko’ preuzima kontrolu nad sudačkom organizacijom neovisno o strukurama Hrvatskog nogometnog saveza, o čemu je posljednji ‘ispad’ te kategorije imao član uprave Dinama Krešimir Antolić za Sportske novosti, koji je (između ostalog) izjavio da je “HNS izgubio kontrolu nad situacijom i nema kontrolu nad sudačkom organizacijom”.

Prvoligaši i licemjerne hajke: Zašto se borba protiv sudačke organizacije uvijek svede na ‘jebanje majki’ podobnima?

 

Komentiraj