Promotor obiteljskog smještaja: “Masovniji dolazak turista poklopio se s izlaskom iz crvene zone”

Nedo Pinezić, iskusni turistički djelatnik, bloger i promotor obiteljskog smještaja te osnivač Zajednice obiteljskog turizma pri HGK bio je gost Dnevnika N1 Televizije.

“Masovniji dolazak turista poklopio se i s našom epidemiološkom situacijom, izašli smo iz crvene zone”, rekao je Pinezić referirajući se na činjenicu da je ECDC na ažuriranoj karti danas Hrvatsku maknuo iz crvene zone.

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti: Hrvatska obala na koronakarti više nije označena crvenom bojom

Pristup po regijama

Prošle sezone upravo nas je epidemiološki pristup po regijama izvukao iz teške situacije, jer je cijela država mogla utonuti u potpuno crvenu zonu da nije bilo podjele po regijama, smatra Pinezić.

“Moramo i dalje biti odgovorni, moramo se i dalje cijepiti kako bismo bili i dalje u zoni za turistička putovanja”, kaže.

Napominje kako i dalje moramo biti oprezni.

“Sjetimo se prošle godine i naprasnog prekidanja godišnjih odmora sredinom kolovoza. Svi strahujemo od mutiranog indijskog soja virusa. Ja stavljam naglasak na odgovornost. Ako za manifestacije treba ispoštivati određene mjere, onda je to nešto o čemu treba posebno voditi računa”, kazao je Pinezić.

Napomenuo je kako je, htjeli mi to ili ne, cijepljenje jedini način da stavimo epidemiju pod kontrolu.

“Negdje do kraja kolovoza bismo mogli imati veći postotak cijepljenih i imati veći broj aranžmana u posezoni. Apeliramo na sve kolege da se cijepe”, poručio je Pinezić.

 

Komentiraj