Promjenjivo oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima, Meteoalarm izdao crvena upozorenja

 

U Hrvatskoj će danas prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom i grmljavinskim pljuskovima. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana kada će oborina biti češća, lokalno i obilna, osobito na zapadu, a moguća su i grmljavinska nevremena. Najmanje kiše očekuje se u Dalmaciji, gdje će lokalnih pljuskova biti tek navečer, dok bi na jugu mogli i posve izostati, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove prolazno pojačan, na Jadranu popodne umjeren jugozapadnjak, potkraj dana pod Velebitom bura. Najviša temperatura većinom između 24 i 29, na Jadranu od 28 do 32 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja crvene boje za područja Zagreba i Karlovca, gdje se očekuju grmljavinski pljuskovi i obilna kiša. Narančasta upozorenja zbog grmljavinskih nevremena i kiše izdana su za područja Osijeka, Gospića i Rijeke, dok su žuta na snazi za područja Knina, Splita i Dubrovnika.

FOTO: Meteoalarm/DHMZ

U noći i u subotu ujutro mjestimice pljuskovi s grmljavinom, na kopnu izraženi i obilni. Zatim postupni prestanak oborine i razvedravanje, najprije na Jadranu, a od sredine dana i u ostalim predjelima. Oblačno s pljuskovima do kraja dana zadržat će se samo u Slavoniji.

Vjetar umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji od 19 do 23. Najviša dnevna od 22 do 27, na Jadranu od 27 do 29 °C.

Komentiraj