Producenti filmova “Dina” i “Godzilla vs. Kong” prijete tužbom kompaniji Warner

Autor:

Warner Bros

Legendary Entertainment američka je filmska kompanija koju je prije četiri godine kupila kineska kompanija Wanda Group te koja financira filmove zajedno s kompanijom Warner Bros.  Od 17 filmova koje će Warner Bros slijedeće godine premijerno prikazati, Legendary je značajno financirao filmove „Dina”, čiji je proračun 175 milijuna dolara, i „Godzilla vs. Kong” čiji je proračun 160 milijuna dolara. Nedavno je Warner Bros odlučio kako će sve svoje filmove planirane za slijedeću godinu istovremeno prikazivati u kinima i na svojoj streaming platformi HBO Max, uključujući i filmove „Dina“ i „Godzilla vs. Kong“. S obzirom da o svojim namjerama uopće nisu razgovarali s predstavnicima kompanije Legendary, kineski vlasnici sada prijete tužbom.

Film “Dina” je adaptacija knjige Franka Herberta iz 1965. godine i namjera je da se knjiga adaptira u dva filmska dijela. U ovom znanstveno-fantastičnom filmu glavne uloge imaju Timothee Chalamet, Oscar Isaac i Zendaya a režirao ga je Denis Villeneuve koji je također razočaran odlukom da se njegov film istovremeno prikaže i u kinima i na streaming platformi.   Film „Godzila vs. Kong“ režirao je Adam Wingard i u njemu glavne uloge glume Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall i Kyle Chandler. I dok se premijera filma „Godzilla vs. Kong” očekuje 21. svibnja, „Dina” bi se trebao početi prikazivati 1. listopada.

Portal Deadline sada je objavio nove informacije koje kažu kako je kompanija Legendary financirala 75 posto od oba spomenuta filma pa se smatraju prevarenima odlukom kompanije Warner Bros da se filmovi prikazuju na hibridan način te stoga najavljuju tužbu. Uslijed toga, trenutno se vode pregovori između kompanija Warner Bros i Legendary po kojima postoji mogućnost da se film „Dina“ ipak prvo prikazuje samo u kinima jer se očekuje da će do 1. listopada cjepivo protiv korone rezultirati normalnim radom kina. S druge strane, film „Godzilla vs. Kong“ prikazivao bi se na hibridan način jer se ne očekuje da će do 21. svibnja situacija, bez obzira na cjepivo, biti vraćena u potpunosti u normalu. No, Warner Bros će i tu morati nekako primiriti predstavnike kompanije Legendary. Naime, prije mjesec dana Netflix je ponudio 250 milijuna dolara kako bi otkupio film „Godzila vs. Kong“ i prikazao ga na svojoj platformi, što je Warner Bros odbio bez da je za mišljenje pitao čelnike kompanije Legendary. A to se Kinezima nije dopalo.

Ujedno, agenti glumaca iz oba filma najavljuju kako glumci neće promovirati filmove ako im se ne plati dio profita koji će filmovi ostvariti. Čini se da će odluka kompanije Warner Bros da istovremeno prikazuju filmove u kinima i na streaming platformi HBO Max imati po njih  dalekosežne posljedice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.