Pristižu podaci županija: U Zagrebu 192 nova slučaja

Pristižu podaci novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata.

Zagreb: 192 nova slučaja

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježena su 192 nova slučaja zaraze koronavirusom, rekao je za N1 Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Manja brojka novozaraženih posljedica je vikenda i manjeg broja testiranja, objasnio je Šostar.

Primorsko-goranska županija: Tri nova slučaja

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Koprivničko križevačka županija: Tri nova sliučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno tri nova slučaja bolesti covid-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 68 slučaja oboljenja, sedam osoba je oporavljeno od bolesti covid-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba, priopćio je stožer.

 Požeško-slavonska županija: Nema novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 80 slučajeva zaraze koronavirusom, 70 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 275 osoba, a ukupno je testirano 10.786 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Istarska županija: 3 nova, 1 preminuli

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 81 uzorak briseva na covid-19. Potvrđene su 3 pozitivne osobe s područja županije.

Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, zdravstveni djelatnici (liječnici obiteljske medicine). Poduzete su sve protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora, a u tijeku je određivanje mjera samoizolacije.

Za jednu osobu je u tijeku epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba. Trenutno su 33 aktivne covid-19 pozitivne osobe. U mjerama samoizolacije nalaze se 174 osobe.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula je preminula covid-19 pozitivna osoba (1937. g.) sa pridruženom značajnom kroničnom bolešću.

Sisačko-moslavačka županija: 6 novih slučajeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o četiri osobe s područja grada Siska te dvije s područja  općine Lekenik.

Komentiraj