Pripremno ročište bivšem pročelniku zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru, kojega Uskok tereti da je sa suradnicima Grad Zagreb oštetio za gotovo 40 milijuna kuna, u četvrtak je odgođeno do 8. studenoga zbog nedolaska drugooptužene Mirte Lončar.

Nekadašnja Šostarova suradnica nedolazak je opravdala medicinskom dokumentacijom za koju će sutkinja Rahela Valentić zatražiti vještačenje kako bi se utvrdila njena vjerodostojnost.

Šostara i njegove suradnike Uskok tereti da su grad oštetili fiktivnim čišćenjem klimatizacijskih i ventilacijskih sustava gradskih sportskih dvorana tzv. suhim ledom.

Osim Mirte Lončar i Šostara za kojega tužiteljstvo traži tzv. prošireno oduzimanje imovinske koristi, jer je nesrazmjer između njegovih zakonitih prihoda i rashoda procijenjen na čak 10,6 milijuna kuna, optužnicom potvrđenom sredinom ožujka obuhvaćeni su i direktori tvrtke Ekotours Davor Ljubić i Goran Žonje čija se tvrtka, među ostalim, bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom, deratizacijom i čišćenjem klimatizacijskih sustava te Mladen Gojković.

Optužnicom su ranije bili obuhvaćeni i Muhamed Demirović, Štefica Ivanušić, Roko i Goran Ljubić te Jurica Vrus koji su sporazumno osuđeni nakon priznanja i nagodbi s Uskokom.

Komentiraj