Primorac predstavio trezorce. Uložite 1.000 eura, a dobijete…

Autor:

30.10.2023., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je 27. dodjela nagrade Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore. Ministar financija Marko Primorac proglasio je dobitnika u kategoriji najuspjesnije banke. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar financija Marko Primorac održao je konferenciju za medije na temu neoporezivih primitaka i ulaganja građana u državne trezorske zapise

‘Ministarstvo ima mogućnosti prihvatiti i veću ponudu, na što smo spremni. Pratit ćemo situaciju’, dodao je ministar.

Minimalni iznos uloga će biti tisuću eura. Datum izdanja je 23. studenoga, a dospijeće je 364 dana nakon upisa tj. 21. studenog 2024.

‘Za obveznicu građani upisuju nominalni iznos pa dobivaju kuponsku kamatu. Za trezorski zapis nema kupona već se kupuju uz popust i dobije se nominalna vrijednost po dospijeću’, pojasnio je.

Upis će biti u dva kruga, jedan za građane, drugi za institucionalne ulagače. U upisu mogu sudjelovati sve punoljetne fizičke osobe koje su državljani Hrvatske. Trezorci će se moći upisati u poslovnicama Fine i poslovnicama banaka. Preporuka je da se ulog u trezorske zapise drži do dospijeća, bez trgovanja na sekundarnom tržištu.

Upisani iznos se računa kao cijena zapisa, a cijena koja omogućava prinos od 3,74 posto je 963,95 centi. Građanin koji želi zaradu od 1000 eura, drugim će riječima platiti zapis od 963,95 eura te će nakon godinu dana dobiti tisuću eura, javlja Tportal.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.