PRIJELOMNA VIJEST: SAD na tragu lijeka za koronavirus, postignut velik napredak u liječenju krvnom plazmom

 

Nacional.hr ekskluzivno doznaje što će američki predsjednik Donald Trump u ponoć po hrvatskom vremenu objaviti na izvanrednoj konferenciji za novinare

Nacional.hr je od izvora bliskih američkoj administraciji doznao kako se američki predsjednik Donald Trump vrlo brzo, moguće čak i kroz nekoliko sati priprema objaviti jednu izuzetno značajnu vijest koja se svodi na sljedeće – SAD je pronašao učinkoviti lijek protiv koronavirusa.

Prema tvrdnjama istih izvora, Trump namjerava tu vijest službeno objaviti 23. kolovoza u 18 sati po lokalnom vremenu u Washingtonu, odnosno točno u ponoć po lokalnom vremenu u Hrvatskoj. Isti izvor navodi kako Trump tu vijest planira plasirati u javnost u društvu Alexa Azara, američkog ministra zdravstva, te
Stephena Hahna, čelnog čovjeka FDA – Food and Drug Administration.

Alex Azar. PHOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Isti izvor blizak američkoj administraciji navodi kako je ono što Trump namjerava predstaviti kao učinkoviti lijek protiv koronavirusa zapravo jedna otrovna biljka, odnosno njen supstrat. Navodi se kako adekvatna doza supstrata te biljke ubija koronavirus u roku od 24 sata. Na tom projektu američki stručnjaci radili su više mjeseci, a u posljednja tri mjeseca bili su posvećeni pronalasku adekvatne doze supstrata te biljke koji učinkovito ubija koronavirus. Sve to, praćeno s puno više detalja, Trump noćas namjerava službeno objaviti, tvrde izvori Nacionala.

Osim toga, američki stručnjaci postigli su i značajan napredak u pronalaženju učinkovitog tretmana oboljelih uz pomoć krvne plazme oboljelih. To je također tema o kojoj bi Trump mogao govoriti na najavljenom obraćanju javnosti.

“Nedvojbeno je da su postignuti ozbiljni pomaci i po pitanju pronalaska učinkovitog lijeka od supstrata jedne otrovne biljke, ali i uz pomoć krvne plazme oboljelih. Otvoreno je tek pitanje kada će Trump procijeniti da je najbolje otkriti pojedinosti o tim otkrićima”, izjavio je za Nacional.hr izvor blizak Trumpovoj administraciji.

Ako bi se te tvrdnje pokazale točnima, radilo bi se o svjetskoj senzaciji koja bi preokrenula zbivanja u svijetu koji je temeljito traumatiziran posljedicama pandemije koronavirusa. Drugim riječima, koronavirus bi vrlo brzo postao virus koji se učinkovito i vrlo brzo liječi. To bi u političkom smislu Trumpu zasigurno dramatično olakšalo put do osvajanja drugog predsjedničkog mandata.

Stephen Hahn. PHOTO: Wikimedia Commons/Public Domain

Komentiraj