Prevarantica Anna Sorokin, poznata po seriji “Inventing Anna”, puštena na slobodu

Anna Sorokin, prevarantica rođena u Rusiji koja se preselila u New York gdje se lažno predstavljala kao bogata nasljednica Anna Delvey, puštena je iz zatvora u New Yorku u kojem je provela posljednjih 17 mjeseci jer joj je istekla viza a ona se borila protiv deportacije u Njemačku čija je državljanka. Sudac je u srijedu donio odluku da se 31-godišnja Anna Sorokin pusti iz zatvora ali je odredio da mora platiti 10 tisuća dolara jamčevine, mora boraviti u svom domu, mora nositi elektronsku „narukvicu“ te se mora kloniti društvenih mreža. Prije toga u zatvoru je provela gotovo dvije godine slijedom sudske presude zbog počinjenih prevara u New Yorku između 2013. i 2017. godine. Nakon izlaska iz zatvora boravila je neko vrijeme na slobodi da bi se saznalo kako joj je istekla viza zbog čega je bila ponovno uhićena.

„Ona od 2017. godine nije optužena da je počinila neki zločin. Dokazi su jasno pokazali da, ako postoji neki rizik od njenog puštanja iz zatvora, može biti kontroliran uz elektronski nadzor“, izjavio je njezin odvjetnik za portal Bloomberg.

Život Anne Sorokin prikazan je u ovogodišnjoj Netflixovoj seriji „Inventing Anna“ u kojoj je glavnu ulogu imala Julie Garner. Nakon što se serija počela prikazivati otkriveno je da je Netflix platio 320 tisuća dolara Anni Sorokin za prikazivanje njene životne priče. Tada se saznalo da je Anna Sorokin taj iznos iskoristila kako bi platila dugove, gotovo 200 tisuća dolara je platila osobama koje je prevarila, 24 tisuća dolara su iznosile državne kazne a 75 tisuća dolara platila je svom odvjetniku. Sud joj je dopustio da zadrži iznos koji je preostao nakon plaćanja dugova.

Komentiraj