Premijera ‘Odgođene revolucije’ u riječkom Art-kinu

Screenshot/YouTube

Art-kino u Rijeci program u travnju počinje u srijedu premijerom filma „Odgođena revolucija“ Vlatke Vorkapić i scenaristice Martine Globočnik o problemima hrvatske tranzicije.

Program se nastavlja ciklusom filmova srbijanskog redatelja Goran Paskaljevića, a prikazat će se „Varljivo leto ’68“, „Poseban tretman“, „Tango Argentino“, „Bure baruta“, „Kako je Harry postao drvo“, „Medeni mjesec“ i „Kad svane dan“, izvijestilo je Art-kino.

Prvi put će se u Art-kinu, od 23. do 27. travnja, održati Dani norveškog filma, sa suvremenim filmovima raznih žanrova. Program otvara povijesna drama „Kraljev izbor“, a slijede drama „Slijepa“, film ceste „Prije snijega“, dokumentarci „Blizanci zauvijek: Veliko putovanje“ i „Optimistikinje“, komedija „Staying alive“ i animirani filmovi za najmlađe gledatelje.

Povodom Dana planeta Zemlje u Art-kino stiže Eko revija, s tri filma koja tematiziraju bitna ekološka i društvena pitanja našeg vremena. To su „Ovo mijenja sve“ o golemim dosezima klimatskih promjena, „Između neba i leda“ o  82-godišnjem francuskom glaciologu koji je prije više od 50 godina prvi put posjetio Antarktiku te sagledava promjene uočljive na tom kontinentu te film „Moje stvari.

Na redovnom programu kina su triler „Iskupljenje u New Yorku“ s Joaquinom Phoenixom u glanoj ulozi, francuska drama „120 BPM“, „Majstor lošeg glasa“ Jamesa Franca i „Julien u sredini“Xaxiera Legranda.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner