Premijera komedije o novim tehnologijama: Kada umjetne inteligencije dobiju ljudsko tijelo i krenu u wellness

Autor:

Dražen Šokčević

Premijera predstave ‘Intelligenze Artificiali al Wellness’/ ‘Umjetne inteligencije u wellnessu’ ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca bit će izvedena u petak u Dram(m)a centru ‘Zajc’.

Riječ je o završnom dijelu ‘Trilogije o umjetnim inteligencijam’ autora Giuseppea Nicodema započetom predstavom ‘Il bonsai ha i rami corti’/’Bonsai ima kratke grančice’ 2020. godine. Treći je dio komedija kojom se Giuseppe Nicodemo pita što bi se dogodilo kada bi umjetna inteligencija dobila ljudsko tijelo.

“Život, ljubav i smrt teme su ‘Trilogije o umjetnim inteligencijama‘ iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja”, rekao je  autor, jedan od glumaca i koredatelj predstave Giuseppe Nicodemo.

“Baveći se utjecajem umjetnih inteligencija na naš svakodnevni život, istražujemo sami sebe, tko smo: istovremeno smo i Pinokio i Cvrčak, živimo od dvojbi, vjerujući da umjetne inteligencije mogu riješiti naše probleme poput deus ex machina Euripidove tragedije”, dodao je.

U predstavi, koja na zabavan način traga za onim što nas čini ljudskim bićem i onim što čini ljepotu ljudskog života, koriste se i filmski citati o tehnologiji i wellnessu, a ponajviše odgovori koje je na pitanja autora doista dala umjetna inteligencija. Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi.

Osim Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo.

Predstava je nastala u koprodukciji s Bonawentura – Teatro Miele iz Trsta.

Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac.

Reprize su na programu 26. veljače te potom 4. i 5. ožujka, a predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.