Prema osječkom aerodromu i za Prištinu otputovala 22 putnika iz kosovskog autobusa

Autor:

27.07.2021., Slavonski Brod - Autobus u kojem je zivot izgubilo deset putnika, a vise od cetrdeset je ozlijedjeno biti ce podvrgnut dodatnom prometnom vjestacenju. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Ivica Galovic/PIXSELL

Skupina od 22 putnika iz prometne nesreće, u kojoj se u nedjelju kod Slavonskog Broda na autocesti prevrnuo autobus, u utorak oko 16,30 sati otputovala je prema Osijeku, a potom će avionom iz osječke Zračne luke krenuti za Prištinu.

Uz unesrećene u Slavonskom Brodu, koji se liječe u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević”, ostaje i dio članova njihovih obitelji, potvrdila je ravnateljica Društva Crvenog križa Slavonski Brod Mirjana Matanović.

“Posao skrbi o osobama koje su smještene u Slavonskom Brodu nakon nesreće nije završen. U našoj ingerenciji imamo i organizaciju smještaja i odlaska preostalih putnika. Oni će u narednim danima i tjednima napuštati Slavonski Brod. Već za četvrtak imamo dogovoren let iz Zagreba za tri putnika koji će napustiti bolnicu 29. srpnja”, rekla je ravnateljica Matanović.

Izvijestila je i da su prema Kosovu danas prevezena i tijela poginulih osoba.

“Danas je za sve njih bio jako tužan dan. Od količine emocija i tuge koja ih je obasula ne mogu ni govoriti. Teško im je što sada trebaju doći na Kosovo i susresti se s rodbinom i obiteljima onih koji su poginuli i onih koji su još uvijek u Hrvatskoj”, rekla je Matanović.

Prije odlaska, u ime putnika je 19-godišnji mladić Drilonx Muji zahvalio svima u Hrvatskoj koji su nakon nesreće priskočili u pomoć i bili vrlo susretljivi za sve sudionike prometne nesreće u kojoj je život izgubilo deset osoba.

OZNAKE: nesreća, Kosovo, putnici

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.