Prekid u Zaprešiću donio dvostruki posao delegatu Juretiću

Umjesto uobičajenih pet utakmica šesto kolo HT Prve lige je zbog odgode derbija Dinama i Rijeke ponudilo susret manje.

Ukupno je na stadionima u Koprivnici, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Osijeku bilo 11.747 gledatelja od čega najviše u Gradskom vrtu – njih 7.354.

Delegati ovog puta posla nisu imali u Gorici dok je po očekivanju najviše zabilješki donio derbi Osijeka i Hajduka. Kolo je pak obilježio zbog grmljavinskog nevremena prekid utakmice u Zaprešiću.

Delegat na derbiju Osijeka i Hajduka je bio Ivan Vukojević, a u svom izvještaju je naveo: “Organizacija utakmice uspješna i u skladu s Propozicijama natjecanja HT Prve Lige. Na sastanku pred utakmicu nazočne sve službene osobe sukladno Propozicijama natjecanja.Športske iskaznice ispravne, te svi igrači s pravom nastupa.Licence službenih osoba ispravne, a licencirani treneri nazočni na klupama momčadi.Sukladno čl.15 st.8. Propozicija natjecanja kod domaćina u zapisnik su prijavljeni igrači: 1,6,9,12,17,19,21, a kod gostiju igrači: 40,6,10,17,19,31.Na utakmici nazočno vozilo HMP bez potrebe za uporabom.U 14.minuti navijači Kohorte izvikuju “tovarske pičke”, u 25. minuti “gazi, gazi, gazi tovara” ,u 44. minuti ” jebi se jebi Splite, Osijek je šampion” i “tovarske pičke”. u 58. minuti “tovarske pičke” i u 86. zapaljene dvije baklje koje su dogorijele na tribini. U 44 i 45. minuti navijači Torcide uzvikuju “osječke pičke” , u 71. minuti zapalili su 10 baklji koje su izgorijele na tribini, te je zapaljena jedna sjedalica. U 86. minuti igru je napustio igrač domaćina broj 2, zbog povrede. Na današnjoj uakmici momčad domaćina imala je 5 opomena, čime je ostvarena povreda iz čl.54. st.1. Disciplinskog pravilnika.”

Dalibor Kajinić je bio službena osoba na regionalnom derbiju Slaven Belupa i Varaždina te je pri tome uoči sljedeće stvari:

“Utakmica je organizirana u skladu s Propozicijama Prve HNL. Dolazak svih sudionika na ovu utakmicu je bio na vrijeme. Teren, svlačionice te ostale službene prostorije odlično pripremljene. Licence službenih osoba te sportske iskaznice igrača uredne. Prisutna redarska služba kao i sakupljači lopti u dovoljnom broju. Također dovoljan broj je bio i osoba uz nosila za iznošenje ozlijeđenih igrača. Na samom mitingu prije susreta nazočile su sve osobe koje su prema Propozicijama trebale biti. Na samoj utakmici je bilo prisutno vozilo HMP s dežurnim vozačem koje nije imalo potrebe za intervencijom. Gostujuća ekipa nastupila je s jednim stranim državljaninom (IGRČ br. 5), a domaćin s tri (igrač br. 9, 11, 97). Ponašanje igrača, službenih osoba te publike vrlo korektno. Sve opomene te jedno isključenje opravdano dodijeljeno, a golovi postignuti prema PNI.”

Dvostruki posao je obzirom na prekid utakmice koja je završena tek u nedjelju imao Jakov Juretić na susretu Inter-Zaprešića i Lokomotive:

“Organizacija utakmice sukladno Propozicijama za ovaj rang natjecanja. Športske iskaznice igrača obiju momčadi uredne, kao i licence obaju trenera. Na terenu čitavo vrijeme nazočna kola hitne medicinske pomoći i dežurno medicinsko osoblje. Ponašanje oko 650 navijača korektno. Ponašanje svih službenih osoba fer i korektno. NK Inter-Zaprešić prijavljuje igrače br. 7, 8, 13, 25, 35 i 11. NK Lokomotiva prijavljuje igrače br. 2, 4, 9, 12, 13, 15, 19 i 20. U 38 minuti uslijed udara groma dolazi do kvara reflektora i nestanka struje. Nakon 30 minuta kvar nije moguće otkloniti, te će se sukladno članku 57. Pravilnika o nogometnim natjecanjima utakmica nastaviti od 38. minute slijedeći dan (25.08.2019.) s početkom u 16.oo sati. Na sastanku prije početka utakmice prisutne sve službene osobe, kao i kontrolor suđenja.

“Organizacija utakmice sukladno Propozicijama za ovaj rang natjecanja. Športske iskaznice igrača obiju momčadi uredne, kao i licence obaju trenera. Utakmica radi sinoćnjeg prekida nastavljena sukladno odredbama članka 57 PNN od 38 minute. Na terenu čitavo vrijeme nazočna kola HMP i dežurno medicinsko osoblje. U 89 minuti isključen igrač br. 3 (Marković Stipo, 1038221) gostujuće momčadi zbog druge opomene. Ponašanje oko 280 navijača u granicama korektnog. Ponašanje svih službenih osoba fer i korektno. Drugo poluvrijeme igrane su 3 minute sudačke nadoknade. NK Inter-Zaprešić prijavljuje igrače br. 7, 8, 11, 13, 25 i 35, dok NK Lokomotiva prijavljuje igrače br. 2, 4, 9, 12, 13, 15, 19 i 20. Na sastanku prije početka utakmice prisutne sve službene osobe, kao i kontrolor suđenja.”

Najamnje posla u 6. kolu je imao Damir Bogdanović koji je bio delegat utakmice između Gorice i Istre 1961:

“Utakmica organizirana i odigrana sukladno propozicijama natjecanja HTPL. Pred 2431 gledateljem po sparnom i sunčanom vremenu, prikazan je zanimljiv i neodlučan nogomet. Sukladno članku 15. stavak 8 propozicija HTPL prijavljujem nacionalno trenirane igrače kako slijedi: kod domaćih broj 1,10,19,30,32 i 50, a kod gostiju broj 12,6,7,20,22 i 25. Za gostujuće navijače kojih je bilo 12 kao i za domaće sve pohvale.”

Derbi Dinama i Rijeke je zbog europskih obveza oba kluba odgođen za 18. prosinca.

Komentiraj