Predstavljen unplugged festival Kuršlus koji će trajati 24 sata

Autor:

Festival Kuršlus počinje u petak 29.11. prijepodnevnim off programom, prvim panel diskusijama koje započinju u 11 sati dok se vrata Teatra &TD otvaraju od 20 sati za službeno otvaranje i prvog headlinera Kuršlusa, Rundeka & Ftičeke  nakon čega se svirke nastavljaju do subote navečer. Kuršlus će se odvijati na brojnim stagevima SC-a, na main stageu Teatra &TD, u francuskom paviljonu, MM Centru te polukružnoj dvorani &TD-a. Kuršlus će uz Rundeka & Ftičeke ugostiti i :Damir Kukuruzović Gypsy Quartet, Adam Ben Ezra (Izrael), Filmmusicorkestar, Elma Burnić, Zoster (BiH), Šukar (Slovenija), Novosel & Hojsak, Branko Bogunović Pif, Radio Clash i još neka imena koja će otkriti naknadno. Na festival Kuršlus se mogu prijaviti i neafirmirani solisti ili bandovi koji izvode unplugged glazbu.

“Ideja Kuršlusa je odlična i nismo puno dvojili oko toga treba li ju oživjeti ili ne. Sigurni smo da će Studentski centar  kroz ovaj program donijeti nešto novo na zagrebačku i hrvatsku festivalsku scenu. Vjerujemo da će tih 24 sata akustične glazbe privući brojne zagrepčane i goste Zagreba u Studentski centar i da će SC taj dan biti centar odlične zabave u gradu.”,  rekao je povodom održavanja festivala Kuršlus Davor Šišmanović, pomoćnik ravnatelja za kulturu na kojega se nadovezao Zoran Pezo, kreativni direktor Kuršlusa. “Ovo je jedan zbilja poseban festival kakvog nigdje nema i vjerujemo da ćemo uspjeti stvoriti upravo takvu atmosferu, jedinstvenu do krajnjih granica kako odabirom izvođača, tako i propratnim sadržajima u tih 24 sata Kuršlusa.”

“Za svakog ponešto bio je moto prilikom slaganja programa Kuršlusa i vjerujem da smo u tome uspjeli. Drago mi je da smo objedinili različite glazbene žanrove pod kapom akustične glazbe i vjerujem da je to dobar recept za odličnu zabavu na Kuršlusu.”, izjavio je istom prigodom Admir Ćulumarević, programski direktor Kuršlusa.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.