PREDSJEDNICA “Priznajem svoju grešku”

Autor:

Zagreb, 24.04.2018. - Predsjednica Republike sudjelovala je na prezentaciji projekta "Postani veleposlanica/k na jedan dan i učini nešto za ravnopravnost spolova".
Na fotografiji Kolinda Grabar Kitarović.
foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske u srijedu je predstavljen Projekt ustupanja šume Pantovčak gradu Zagrebu. Podsjetimo, nakon što je u ožujku prošle godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doznala da neće moći preseliti svoj Ured s Pantovčaka u vilu u Visokoj, što je bilo njezino predizborno obećanje, aktualizirala se ideja da se park-šuma Pantovčak odvoji od predsjedničina kompleksa i otvori za javnost.

Na novinarsko pitanje o neispunjavanju predizbornog obećanja, predsjednica je priznala svoju pogrešku. “Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice”, rekla je predsjednica i nastavila o svojim predizbornim obećanjima.

“Prva ideja bila je približiti se građanima. Držim da sam ta načela ostvarila kroz svoj rad, kroz izmještanje Ureda, kroz rad na terenu. Voljela bih kad bih mogla izaći na ulicu i razgovarati s ljudima u svakom trenutku”, rekla je predsjednica dodajući da je drugo obećanje bila ušteda. “Ovim smanjenjem za 700 tisuća kvadrata bit će i više ušteda od strane Ureda predsjednice”, poručila je.

“Treće je bilo smanjenje broja dužnosnika i tu je broj dužnosnika de facto prepolovljen, a smanjen je i broj zaposlenih, s tim da nikome nismo dali otkaz, nego smo to rješavali na razne načine. Četvrto je bilo otvoriti Pantovčak građanima. Namjera je da ovih preko 700 tisuća kvadrata bude otvoreno građanima, a u suradnji s Vladom i ostalim institucijama i udrugama radimo na tome da taj prostor stave u svrhu da građani mogu uživati u njemu”, rekla je.

Peto obećanje, podjetila je, bilo je smanjenje broja pripadnika počasne zaštitne bojne, za što je predsjednica istaknula da će se na ovaj način svakako smanjiti, čim se smanji površina koju će zauzimati Ured predsjednice, prenosi N1.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će građani u novi park na Pantovčaku moći ‘što prije’, te kako će se poštivati procedura. predsjednica je dodala kako će se truditi da to bude u drugoj polovici ove godine, nakon jeseni.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.