Predsjednik primio izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri

Autor:

Ured predsjednika Republike

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s izaslanstvom Varaždinskih baroknih večeri, ravnateljem Festivala Davorom Bobićem, ravnateljem Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom te s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom, objavio je ured predsjednika.

Varaždinske barokne večeri, koje su se održale pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, nacionalni je festival i ove je godine proslavio 50 godina svoga postojanja. Tim povodom izdana je i prigodna monografiju koju su organizatori manifestacije predstavili Predsjedniku Republike. Ovaj dvotjedni festival s tridesetak koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika iz cijelog svijeta etablirao se kao europski i svjetski poznati festival zahvaljujući svom uspješnom dugogodišnjem planiranju i odabirom programa koji svake godine privlači glazbenu publiku u Varaždin, rečeno je na sastanku.

Svi programi festivala održavaju se u baroknim građevinama Varaždina, jednog od najbolje očuvanih europskih baroknih gradova, a Festival prati i popratni program pod zajedničkim nazivom Total Baroque, što su članovi izaslanstva ocijenili odličnim pokazateljem prepoznatljivosti Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri kao njegovog brenda.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.