Predsjednik IDS-a: “Dok god župan pleše kako mi sviramo, imat će našu podršku”

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus gostovao je u emisiji Newsroom N1 televizije. Komentirao je svoju stranku, ali i šire političke okolnosti.

“Na prošlim izborima osvojili smo apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Izgubili smo nekoliko gradonačelnike i došlo do promjena u vodstvu stranke. Istra je i dalje jedna od najrazvijenih regija u Hrvatskoj i ne vidim zašto bi se mijenjala ekipa koja dobro vodi. Nije lako upravljati gradom i velikom sredinom i oni koji misle da je to tako shvate da nije”, Navodi Paus u početku emisije.

Ne prihvaća usporedbu IDS-a kao Istarski HDZ. Smatra da IDS svoje upravljanje radi puno kvalitetnije. Govori kako ne postoji sredina bez klijentilizma – “gdje god postoji moć odlučivanja, tu su i nečasne radnje”. Ali, IDS se bori protiv toga. Navodi transparentne proračune i objavljivanje imovinskih kartica užih članova stranke. U Pogledu Istarske županije kaže da “dok god župan pleše kako mi sviramo, imat će našu podršku”.

Komentirao je i napuštanje IDS-a od strane Borisa Miletića, koji je prema njegovim riječima imao elemente za stegovni postupak koji je preduhitrio. Vezano je bilo, navodi, uz određene ankete.Pulu pak smatra dokazom kvalitetnog upravljanja IDS-a.

“Po prvi put u vlasti u Puli participira HDZ, a ne vjerujem da su građani Pule dali povjerenje gradonačelniku Filipu Zorčiću za to”, kazao je.

kritizira hrvatsku Vladu što nije dala puno po pitanju Istre. Također, negira da je u Istri najviše ograđenih plaža.

“Ministar je rekao da je 18 ograđenih plaža, a od toga su njih tri u Istri. Zamjeramo zakonu nedorečenost po pitanju koncesionara, mislim da bi zakon trebao biti precizniji, a ne da ga slobodno tumačimo”, rekao je.

POS stanovi i subvencije za mlade predstavljaju veliki problem, ali i uvođenje eura.

“Što se eura tiče sigurno će se na turizam osjetiti pozitivno, pogotovo uz Schengen. Trebalo bi sa Slovenijom dogovoriti i spoj Istre s Koprom. Kada su cijene u pitanju, ovo što radi Vlada je jedan “robinhoodovski” manevar jer se oni sad navodno bore protiv poskupljenja. Zakasnili su, ali cijene će se s vremenom iznivelirati. Najbolji komentar je dao jedan građanin kada je rekao da smo o tom pitanju odlučili prije 30 godina kada smo izabrali tržišno gospodarstvo”, zaključio je.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]