EPA/MALTON DIBRA

PREDSJEDNICA ZA BRITANSKU TV “Nadam se da ćete se vratiti u EU”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grtabar Kitarović u utorak je gostovala u jutarnjem programu britanske TV kuće ITV, gdje je govorila o Brexitu, odnosima Hrvatske i Velike Britanije te ženama u politici.

“I ja podržavam meki Brexit, želim da ostanemo što je moguće više bliski”, kazala je Grabar Kitarović, kako prenosi Express. Dodala je kako žali zbog rezultata referenduma o Brecitu, ali ga poštuje. “Nijedna situacija s prekidom u životu nije laka, kao što znamo iz osobnih odnosa, pa neće biti ni ova”, poručila je predsjednica.

HINA/ Damir SENČAR

Poručila je kako se tajno nada da će se Britanija vratiti u Europsku uniju. Naglasila je kako jako poštuje britansku premijerku Theresu May i dodala kako želi dobre odnose Hrvatske i Velike Britanije.

Govoreći o položaju žena u politici rekla je kako vjeruje da je važno pokazati da žene mogu biti snažni lideri. “Moramo pokazati svoju ženstvenost, to nije slabost. Postoje trenuci u našim karijerama kada ne smijemo pokazivati osjećaje, to je zabranjeno protokolom, ali moramo to modernizirati”, istaknula je hrvatska predsjednica.

HINA/ Ured predsjednice/ ml

Komentiraj