Predsjednica u službenom posjetu BiH

HINA

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas započinje svoj trodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini. Predsjednica će posjetiti Sarajevo, srednju Bosnu te Bosansku Posavinu, prenosi N1.

Drugi je to službeni posjet Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini. Kako se doznaje na Pantovčaku, tijekom posjeta BiH, predsjednica će izraziti snažnu potporu BiH na njezinu putu prema euroatlantskim integracijama i razgovarati o mogućnostima za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja, a neće bježati niti od otvorenih pitanja. Predsjednica će naglasiti važnost očuvanja jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda u BiH i svih njezinih građana, bez obzira na vjeru i nacionalnu pripadnost, u duhu Daytonskog sporazuma.

Iako je bilo planirano da u sarajevsku zračnu luku sleti još sinoć, iz nepoznatih se razloga to nije dogodilo. Hrvatsku je predsjednicu uzalud čekalo BiH izaslanstvo predvođeno ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom. Oko 19 sati i 20 minuta, kada je bilo predviđeno slijetanje zrakoplova, BiH izaslanstvo je obaviješteno da Grabar Kitarović dolazi ipak u srijedu.

Komentiraj