Predsjednica u Krapini ponovno kritizirala Vladu

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović do petka je svojUred premjestila u Krapinsko-zagorsku županiju. Nakon što je jutros prisustvovala podizanju zastave predsjednika RH ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije, predsjendica je u svom obraćanju kaala da je izmještanje njezinog ureda znak zajedništva i rada na ciljevima koji, kako je rekla, ne smiju biti obilježeni bilo kakvim ideološkim podjelama.

“Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove”, rekla je Grabar Kitarović dodajući da je nužno donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i oslobodit poduzetništvo od birokracije.

Predsjednica je još jdnom uputila kritike Vladi. “U zadnje su vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi Ovršni zakon”, rekla je Grabar Kitarović.

Komentiraj