Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro bulj u srijedu je u Saboru odgovarao na novinarska pitanja o Aleksandru Vučiću. Bulj kaže kako se ‘apsolutno’ ne slaže s predsjednicom, koja je jučer izjavila kako srbijanskog predsjednika vidi kao – europskog Vučića.

“Niti jednom riječju nije kazao da je promijenio svoj stav od 1995. kada je huškao ljude srpske nacionalnosti da čine zlo. Naravno, kada se zapucalo kukavički je Vučić pobjegao. To je stara četnička taktika, ljude i sirotinju uvaliti u rat, a njima bogatstvo”, kazao je Bulj.

Dodao je da je Vučić pozivao na mir, a onda govorio o svojoj politici, ‘svom velikosrpstvu’. “Predsjednica se ponašala kao Alisa u zemlji čudesa, a on se u Hrvatskoj ponašao kao da je došao na područje Velike Srbije. Čak je kritizirao i Milorada Pupovca zbog čega je glasao za Zakon o braniteljima. Toliku je moć pokazao da će iz Beograda zapravo voditi Hrvatsku, a činjenica da je SDSS na vlasti u Republici Hrvatskoj… Ponašao se kao da je ovo njegov pašaluk”, istaknuo je zastupnik Mosta.

“Nisam očekivao da će on dokumente donijeti jer bi time priznao ono što ne želi priznati, a to je da su bili agresori i da je velikosrpska politika, koje je on bio najveći zagovaratelj i mobilizator četnika u Srbiji, napadala Hrvatsku… Prema tome, ispao je nacionalni heroj u Srbiji, to je naša diplomacija dopustila i naša predsjednica, a on je zapravo obična kukavica koja je huškala ljude srpske nacionalnosti”, nastavio je Vučić koji smatra da ovaj susret nije donio ništa dobro, jer naša diplomacija i niže razine veleposlanstava nisu odradile – ništa.

Komentiraj