Predsjednica Macronu poslala pismo noćas, tvrdi da je prerano za odgovor

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je posjetila tradicionalnu kastavsku manifestaciju ‘Belu nedeju’, a novinarima je potvrdila da je noćas uputila pismo francuskom predsjedniku Macronu sa  zamolbom da se nastavi potraga za nestalim hrvatskim kapetanom Miškićem, i još ne možemo očekivati odgovor.

Hrvatska predsjednica zamolila je u pismu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se razmotri odluka o obustavljanju postrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom za koje mnogi vjeruju da bi mogli biti živi deset dana nakon potonuća njihova broda Bourbon Rhodea, 26. rujna na Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

Predsjednica Grabar-Kitarović je zamolila predsjednika Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom, doznaje se ranije danas iz Ureda predsjednice Republike.

“Otišlo je to noćas tako, da još ne možemo očekivati odgovor,” odgovorila je na upite novinara u Kastvu Grabar-Kitarović.

Za današnju tradicionalnu manifestaciju i atmosferu u Kastvu rekla je da je na ‘Beloj nedeji’ prekrasno, kao i uvijek.

“Kada sam bila mala, stalno smo dolazili na Belu nedeju, a vidim da i danas tu ima najviše Grobničana, barem po onom što sam vidjela, što su se ljudi javili”, kazala je predsjednica, koja je rodom s  Grobinšćine, govoreći novinarima na čakavskom narječju.

Poželjela je svima da se danas i sutra dobro zabave u Kastvu.

“Bela nedeja” je tradicionalna sajamska priredba, koja se prve nedjelje u listopadu održava u Kastvu u čast mladog vina, autohtone kastavske belice.

Grabar-Kitarović zamolila Macrona da se razmotri odluka o obustavljanju potrage

 

Komentiraj