Predsjednica izrazila sućut obitelji poginulog vojnika u Afganistanu

Autor:

Varaždin: Predsjednica Grabar-Kitarović na svečanosti povratka Puma u grad 20.12.2018., Varazdin- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic prisustvovala svecanosti povodom povratka Puma u Varazdin.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je u srijedu sućut obitelji skupnika Josipa Briškog, vojnika koji je preminuo nakon napada bombaša samoubojice u Afganistanu.

“Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe.

Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika, te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj. Kako sam i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta našim kontingentima u Afganistanu, Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti. Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica.

U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog”, poručila je predsjednica.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.