“Predsjednica apsolutno nije krenula u rušenje premijera”

Autor:

Zagreb, 06.12..2017 - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Branko Bačić, Stjepan Čuraj, Milorad Batinić.  Foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je u Saboru komentirao izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Kaže kako je nemoguće da je predsjednica svojim izjavama krenula u rušenje premijera Andreja Plenkovića.

“iguran sam i pozdravljam sastanak predsjednice i premijera, pozdravljam i sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, neka se utvrde okolnosti rada izvanredne uprave i utvrđivanja činjenice da privatna pošta potpredsjednice Vlade dolazi u javnost”, kazao je Bačić.

Dodao je da predsjednica ni u jednom trenutku nije rekla ni navela da postoji politička odgovornost predsjednika Vlade, već da će se s njime sastari i utvrditi sve okolnosti.

“Ja bih istaknuo ono što je sinoć objavljeno iz Ureda predsjednice i držim da je vrlo važno, a to je da je rekla da je zadovoljna tijekom realizacije i provedbe Zakona o izvanrednoj upravi, pozvala politiku i javnost da ne vrše pritisak na državne institucije u uvrđivanju svih eventualnih nezakonitosti u ovom postupku i treća stvar da daje podršku Vladi i izvanrednoj upravi na dovršetku procesa, odnosno sklapanja nagodbe. To mi se čini da su najvažnije poruke predsjednice”, poručio je Bačić.

Pozdravio je i najavljeni sastanak Grabar Kitarović i Plenkovića. “Da se, ako treba, i među njima razriješe eventualne dvojbe oko ili nedorečenosti oko cjelokupnog postupka koji je bio u nadležnosti Vlade i Hrvatskog sabora. Držim da moramo lučiti činjenicu da je nakon izbora glavnog savjetnika u Agrokoru, AlixPartners, postojale su nedorečenosti, nisam rekao nezakonitosti, nego nedorečenosti koje su izazvale rekao bih ovu aferu u Republici Hrvatskoj, a to je odabir podizvođača. Ta činjenica ne može baciti sjenu i mi ne dozvoljavamo da se na bilo koji način to što se dogodilo nakon izbora glavnog savjetnika u Agrokoru prebacuje odgovornost bilo kakve naravi na hrvatsku Vladu, vladajuću većinu, Sabor i HDZ”, rekao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.