Matija Habljak/PIXSELL

“Pratite sljedećih dana imenovanja u javnim poduzećima”

Tri zastupnika koja su svojim glasovima ‘spasila’ zagrebački gradski proračun su Ilija Ćorić iz HSS-a, Miroslav Polovanec iz HSLS-a i Jozo Milićević iz Nezavisne liste Zagreb. Konačan rezultat glasanja bio je 26 za i 24 protiv

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je da od predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka očekuje “odgovarajuće korake”, a neslužbeno se doznaje da je Beljak svog zastupnika Ćorića pozvao na razgovor. “Amsterdamska koalicija počiva na činjenici da tamo nema mjesta za one koji su u koaliciji s gospodinom Bandićem ili HDZ-om”, poručila je.

“Svatko živi sa sobom, ali ako netko misli da će se to do sutra zaboraviti – neće. Sjećam se situacije iz 97. kad su bila dva prebjega pa ih se još uvijek sjećaju”, dodala je čelnica GLAS-a.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je da je duboko razočaran. “Ovo je klasična izdaja birača, trgovina. Čemu onda izbori? Duboko me ražalostilo što je i kolega iz HSS-a digao ruku. Od Kluba Darinka Kosora nismo mogli očekivati više, na njega je vršio pritisak sam Plenković. Nije riječ o bilo kome, riječ je o glavnom tajniku HSS-a. On sigurno više neće biti član Kluba SDP-a. Detaljnije ćete morati pitati Krešu Beljaka i Amsterdamsku koaliciju. Po zadnjim informacijama, bio je tvrdokorno protiv proračuna”, komentirao je Bernardić.

Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku rekao je kako je ovo klasičan dogovor. “Otac toga dogovora, te laži i prevare se zove Andrej Plenković. To se porađalo proteklih tjedana, no o detaljima toga dogovora i te prevare trebate pitati ključne aktere, a oni se zovu Darinko Kosor i Krešo Beljak”, rekao je Hasanbegović.

“Pratite sljedećih dana imenovanja u javnim poduzećima i pogledajte koliko će ljudi gospodina Kosora ući u te uprave”, zaključio je Hasanbegović.

Komentiraj