Praizvedba predstave prema romanu Daše Drndić

Autor:

HNK Ivana pl. Zajca

Praizvedba predstave ‘Leica format’ prema istoimenom romanu Daše Drndić u adaptaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te izvedbi ansambla Hrvatske drame na programu je HNK Ivana pl. Zajca u petak 17. svibnja.

Govoreći o predstavi intendant Marin Blažević je naglasio kako je postavljanje predstave pod sloganom “Rijeka u predstavi – predstava o Rijeci” rezultat osluškivanja publike koja očekuje kazališne komade o lokalnim temama i svome gradu.  Predstava je ostvarena u suradnji s Talijanskom dramom riječkog HNK i studentima Glume i medija riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.

Ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica je pak kazala kako je došlo vrijeme da Rijeka govori o Rijeci na specifične načine te da će ‘Leica format’ predstavljati Rijeku kao grad koji o sebi može govoriti suvremeno i pametno pa i na ženski način. Uz to je najavila da će se sljedeće godine na kazališnom repertoaru naći tri velike predstave o Rijeci.

Uz Tanju Smoje, u predstavi, u više uloga, igraju i Aleksandra Stojaković Olenjuk, Jelena Lopatić, Anastazija Balaž, Biljana Torić, Olivera Baljak, Ivna Bruck, Edi Ćelić, Denis Brižić, Dean Krivačić, Nikola Nedić i Giuseppe Nicodemo te studenti studija Gluma i mediji.

Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, a skladatelj Josip Maršić. Oblikovatelj svjetla je Alan Vukelić, oblikovateljica videa Judita Gamulin dok je suradnica za scenski pokret Ivana Kalc.

Reprize predstave na rasporedu su 18., 29., 30. i 31. svibnja te 14. lipnja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.