Praizvedba Mahlerove Druge simfonije u riječkom Centru Zamet oduševila publiku

Autor:

Dražen Šokčević

Praizvedba Mahlerove Druge simfonije poznatije kao ‘Uskrsnuće’ je održana za riječku publiku u Centru Zamet, u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Hrvatske radiotelevizije u sklopu programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Dva združena simfonijska orkestra, dva zbora i dvije solistice, ukupno više od 200 izvođača, već su sami po sebi impresivan prizor, a svi su oni bili pod dirigentskim vodstvom maestra Philippa von Steinaeckera, novog glavnog gosta dirigenta Riječkog simfonijskog orkestra i riječke Opere, kojem je ovo bio inauguracijski nastup.

FOTO: Dražen Šokčević

Po završetku izvedbe svi su bili ispraćeni dugotrajnim ovacijama publike. Zabilježeni su brojni pozitivni komentari:

“Veličanstveno! Toliko sam ganuta da mi je u ovom trenutku teško pronaći prave riječi kojima bih opisala taj doživljaj. Svi su bili sjajni, a posebno bih istaknula dirigenta Philippa von Steinaeckera. Sigurno ćemo dugo pamtiti večerašnjeg Mahlera“,

“Još jedan sjajan, sjajan, sjajan koncert. Dobro da je izveden u Centru Zamet pa je i unatoč epidemiološkim mjerama moglo prisustvovati više posjetitelja. A što još reći? Bravo za maestra, za sve članove orkestra i zbora, a posebno bravo i za naše predivne solistice Kristinu Kolar i Ivanu Srbljan. Bravo svima“,

“Bila je to vrhunska izvedba i vrhunski doživljaj”.

Riječki smifonijski orkestar, Riječki operni zbor te Simfonijski orkestar i zbor HRT-a, uz solistice Kristinu Kolar i Ivanu Srbljan, Mahlerovo su ‘Uskrsnuće’ izveli u četvrtak i u zagrebačkom Domu sportova. Prijenos se mogao pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija. Televizijska snimka će biti emitirana u jednom od termina rezerviranim za klasičnu glazbu na Trećem programu HTV-a.

FOTO: Dražen Šokčević

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.