POŽARI Najgore kod Metkovića, stiglo 52 vojnika

Ive Trojanovic/PIXSELL

Od tri požara na području Dubrovačko-neretvanske županije najsloženije stanje je kod naselja Desne u općini Kuli Norinskoj blizu Metkovića. Požar u Konavlima se jednim dijelom širi, dok je onaj kod Orebića pod kontrolom. Ugašeni su požari na Marjanu i u Islamu Grčkom, javlja N1.

Od tri požara na području Dubrovačko-neretvanske županije najsloženije stanje je kod naselja Desne u općini Kuli Norinskoj, rekao je u srijedu popodne županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Požar kod mjesta Vojskog Dola u Konavlima jednim se dijelom širi, a onaj u Orebiću je pod kontrolom, ali stanje je vrlo zahtjevno zbog duge fronte u blizini kuća i hotela.

Simović je istaknuo kako je riječ o velikim požarima u kojima se “svako malo nešto zapali”. “Desne su najaktivnije. Stigle su nam dodatne vatrogasne snage i hrvatska vojska s 52 vojnika. Lokacija je u brdu na velikoj visini, a djeluje jedan kanader“, rekao je Simović.

Istaknuo je kako je požar u Konavlima samo dijelom zaustavljen jer se, ipak, nastavlja širiti. “Uskoro očekujemo dolazak kanadera kako bismo sanirali vrh brda i zaokružili požar. Riječ je o nepristupačnom terenu do kojeg ne možemo vozilima“, rekao je Simović. Dodao je kako je požar kod Orebića još aktivan.”U Orebiću zasad sve ide kako treba. Kanaderi trenutačno nisu potrebni, a održavamo isti broj vatrogasnih snaga“, izjavio je Simović.

17:12 DUZS je izvijestio da je požar na lokaciji Marjan – Vrh Telegrin (Split) ugašen je u 13:00 sati, opožarena površina je jedan hektar borove šume i niskog raslinja.

Komentiraj