HINA/ Daniel KASAP

Povjerenstvo istražuje Bandića, a on ih tuži

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) tvrdi da se Povjerentvo za sprečavanje sukoba interesa bespravno koristi poslovnim prostorom u Mutimirovoj 5, piše u ponedjejak Večernji list.

GSKG je tužio Povjerenstvo za sug od siječnja 2014. do lipnja 2017. godine, dok se za preostalo razdoblje do 5. svibnja ove godine nastavlja gomilati dug, i to svaki mjesec po 7200 kuna za korištenje tog prostora.

U izvještaju o radu Povjerenstva za 2017. godine navodi se kako je Grad Zagreb Povjerenstvu 2. siječnja 2017. godine ispostavio 37 računa za korištenje poslovnog prostora u Mutimirovoj 5.

Grad Zagreb uz račune nije poslao nikakvo dodatno obrazloženje ili dokumentaciju, kojom bi se pojasnilo zašto ispostavljaju račune, odnosno po kojoj pravnoj osnovi ih šalju na naplatu Povjerenstvu.

Povjerenstvo tvrdi da prostor od 334,36 kvadrata koriste odlukom tadašnje Agencije za upravljanje državnom imovinom od 19. travnja 2012. godine, bez naknade. Uputili su i prigovor Gradu Zagrebu te obavijestili andležno Ministarstvo državne imovine o svemu.

“Za sve prostore u Mutimirovoj u tijeku je postupak utvrđivanja prava vlasništva po zahtjevu Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu tijekom jugoslavenske komunističke vladavine, i dok se ne utvrdi stvarni vlasnik, isključivo je Grad Zagreb, na temelju članka 41. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, ovlašten upravljati tim poslovnim prostorima”, navodi se u odgovoru Grada.

Povjerenstvo, podsjetimo, protiv Bandića vodi dva postupka – o putovanjima u Rim i zbog zakupa poslovnog prostora za Mjesni odbor Havidići.

Komentiraj