POVIJESNI DAN ZA DINAMO Održavaju se izbori za novu Skupštinu kluba

Autor:

02.03.2024., Zagreb - Izbori za Skupstinu GNK Dinamo pod zapadnom tribinom stadiona u Maksimiru. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

U subotu se održavaju prvi, povijesni izbori u Dinamu. Na njima će se birati saziv nove Skupštine Kluba, a pravo glasa ima 13.025 članova Dinama.

Od 60 skupštinara, 25 će odabrati članovi, i to odabirom jedne od dviju nominiranih lista, one koju predvodi Velimir Zajec (Dinamovo proljeće) i one koju predvodi Otto Barić mlađi (Dinamo iznad svih). Svi kandidati s liste koja skupi više glasova ulaze u Skupštinu.

Preostalih 35 ljudi će tajnim glasanjem odabrati aktualni saziv Izvršnog odbora. Dinamo je na svojim stranicama objavio 87 validnih kandidatura, a u drugoj su se izbornoj jedinici kandidati prijavljivali individualno, a ne putem lista. Novi saziv Skupštine birat će novog predsjednika kluba, a on će u daljnjim procesima biti ključna osoba za konstituiranje i ostalih klupskih tijela.

Fizičko glasanje na stadionu Maksimir odvijat će se između 9 i 19 sati. Biračka mjesta bit će smještena ispod zapadne tribine pokraj fan shopa. Obavezno je za sve glasače ponijeti člansku iskaznicu iz 2023. ili 2024. godine i osobni dokument.

Istovremeno, odvijat će se i online glasanje, a Dinamo je danas objavio upute kako će se to moći učiniti na službenoj klupskoj Facebook stranici. Navijači će se prijaviti putem klupske stranice, a zatim će moći glasati uz pomoć posebnog koda i fotografije osobne iskaznice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.