Predsjedništvo HNS-a na sjednici u četvrtak donijelo je odluku da se Središnjem odboru za predsjednika HNS-a predloži Ivan Vrdoljak, potvrđujući tako pisanje Nacionala iz najnovijeg broja.

Član Predsjedništva i potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković podsjetio je kako je Ivan Vrdoljak prije nekoliko mjeseci podnio ostavku na sve funkcije koje je dotad obavljao, na mjesto potpredsjednika Sabora i saborskog zastupnika te predsjednika HNS-a.

“Mi smo danas raspravljajući o tome zaključili da nakon protoka vremena, prihvaćajući tadašnju njegovu ostavku, ali i na današnje vrijeme i aktualnosti, smatramo da treba nastaviti ono što je započeo u stabilizaciji stranke i hrvatske vlade i države, i zato smo donijeli odluku da predložimo Središnjem odboru da se kandidira Ivan Vrdoljak”, rekao je Gjurković.

Dodao je kako Vrdoljak neće ulaziti u izvršnu vlast, već će mu osnovna zadaća biti baviti se politikom i strankom. Izbori u HNS-u održavaju se 17. prosinca.

Podsjetimo, Nacionalu su izvori iz HNS-a ispričali kako su unutar stranke dugo tražili pravu osobu koja bi mogla preuzeti vođenje HNS-a, ali da nisu mogli pronaći bolju osobu od Ivana Vrdoljaka. Također, izvori su ispričali kako bi Vrdoljak u aktualnoj vladi, gdje je HNS koalicijski partner HDZ-u, trebao postati potpredsjednik Vlade bez portfelja te bi na tom mjestu zamijenio Predraga Štromara koji će ostati ministar graditeljstva.

Vrdoljak se vraća u politiku: postat će predsjednik HNS-a pa ući u Vladu

Komentiraj