Potvrđena i treća optužnica protiv Zdravka Mamića

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku danas je potvrdilo treću optužnica protiv Zdravka Mamića, kojeg se tereti da je s računa Dinama u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura i koristio za osobne svrhe.

Optužno vijeće odbilo je prijedlog Mamićeve obrane za izdvajanje iz spisa određenih pribavljenih dokaza u istrazi kao nezakonitih dokaza, te je prihvaćen zahtjev optužbe za spajanjem druge i treće optužnice protiv mamića.

Podsjećamo, Zdravka Mamića tereti se da je od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007. godine u Zagrebu i Klagenfurtu, i to od 25. rujna 2002. do 5. studenog 2002. kao član izvršnog odbora GNK-a Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba, s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura, koje je zatim koristio za osobne potrebe.

Prije nekoliko dana njegov odvjetnik, Veljko Miljević, kazao je da će ako optužnica bude potvrđena, vjerojatno otići u penziju. “Nisam učio pravo da svaki dan doživljavam šokove”, rekao je Miljević novinarima.

Komentiraj