Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je utvrđeno da je nezakonit štrajk u Croatia Airlinesu, prenosi N1.

Sindikati Croatia Airlinesa uložili su žalbu Vrhovnom sudu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o zabrani štrajka u toj zrakoplovnoj tvrtki.

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud početkom mjeseca donio je konačnu odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik – sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA) nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi nastali spor riješiti mirnim putem.

U obrazloženju odluke stajalo je da sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA) nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi nastali spor riješiti mirnim putem.

Sud je zaključio da sindikat svojim postupanjem nije omogućio sklapanje novog kolektivnog ugovora budući da nije postupao u dobroj vjeri, a najavljena industrijska akcija – štrajk, najavljena za 8. kolovoza 2018., utvrđena je nazakonitom.

Komentiraj