Televizijska serija ‘U potrazi sa Escobarovim milijunima’ sa stvarnim agentima i suradnicma “kralja kokaina” Pabla Escobara, jednog od najtraženijih i najbogatijih kriminalaca u povijesti, očekuje vas u nedjelju (26.11.) u 22 sata na Discovery Channelu.

“Na vrhuncu svoje moći, osamdesetih godina, Escobar je zarađivao čak 400 milijuna dolara tjedno. Ova impozantna količina novca zahtijevala je i posebnu kreativnost u trošenju, a kada je ponestalo ideja, svoje basnoslovno bogatstvo, uglavnom u gotovinskom novcu, počeo je zakopavati na pažljivo biranim lokacijama širom Kolumbije.

Discovery Channel je dobio ekskluzivan pristup i podršku vlade Kolumbije, zahvaljujući kojoj je pokrenuta jedinstvena ekspedicija i snimljena serija ‘U potrazi za Escobarovim milijunima.

Točna količina koja je sakrivena u podzemnim skrovištima nije poznata. Vjeruje se da su jedan dio novca otkopali i uzeli Escobarovi najbliži suradnici, neposredno nakon njegove smrti. Ipak, svi, uključujući i njih i američke agente, suglasni su da je još mnogo novca ostalo nepronađeno. Profesionalna istraga nikada nije pokrenuta, kao ni adekvatna pretraga terena, sve do sada.

U potrazi su sudjelovali profesionalnih lovaci na blago, bivši Escobarovi suradnici i američki agenti DEA-e (Drug Enforcement Administration) koji su ga pratili. Ovaj tim će putovati širom Kolumbije i tražiti tragove u gradovima i selima Escobarovog kokainskog carstva. Zbog opsega ekspedicije i potencijalnih sigurnosnih problema, u svakom trenutku će ih štititi privatni profesionalci i jedinica kolumbijske vojske.

Kako izgleda lov na blago epskih razmjera, koliki su osobni ulozi, a kakva sjećanja i iskustva onih koji su se borili u narko ratu, na linijama fronte, jedan pored drugoga i jedan protiv drugoga, pogledajte u najnovijem televizijskom serijalu”, piše u najavi televizijske serije.

Komentiraj