POTEKLA I KRV Otac Tysona Furyja izazvao veliki incident u Rijadu: Neću odustati od isprike, ali…

Autor:

**EDITOR NOTE: Blood shown** John Fury, father of boxer Tyson Fury, with blood on his face during a media day in Riyagh. The IBF, WBA, WBC and WBO heavyweight title fight between Tyson Fury v Oleksandr Usyk will take place on Saturday 18th May. Picture date: Monday May 13, 2024.,Image: 872581004, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Nick Potts / PA Images / Profimedia

Dan za medije uoči ‘borbe stoljeća’ između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka zasjenio je okršaj u kojem je, kako se čini, Furyjev otac John glavom udario člana Usykove pratnje.

Na snimci se vidi kako John Fury udara glavom prema čovjeku koji je nosio Usykovu timsku trenirku dok su se timovi dva borca sukobljavali prije subotnje borbe za neprikosnoveni naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

John Fury je kasnije slikan s krvavom ranom na glavi nakon što je osiguranje uskočilo kako bi spriječilo bilo kakav daljnji sukob. “Nisam ništa vidio, bio sam u sobi i davao intervjue, ali nisam ovdje zbog svega toga, ovdje sam da obavim posao i odem kući i odmorim se”, rekao je Tyson Fury o incidentu.

Vlasti Saudijske Arabije kažu da se ne podižu nikakve optužnice i da se u ovoj fazi neće poduzeti daljnje radnje.

NOVE KOMBINACIJE Hrgović bi se ipak mogao boriti protiv Usyka umjesto Furyja? ‘Neka bude spreman uskočiti’

“Nisu poštovali mog sina, najboljeg teškaša koji je ikada nosio par boksačkih rukavica. Izlaziti sa svim tim glupostima, u lice, pokušavajući biti pametni. Dolazeći u moj prostor, ‘Usyk, Usyk’, nitko se ne zamara s njima, samo sam skandirao ime vlastitog sina. Tako su prilazili sve bliže i bliže i na kraju sam ja ratnik, to je ono što radimo. Ako dođete u moj prostor, dobit ćete ono što dolazi“, rekao je tata Fury za SkySports.

Najavio je da će gledatelji u subotu imati priliku vidjeti “najboljeg Tysona ikad”. “To je redovita pojava. Dakle, posljednja stvar koju će učiniti jest da se okome na mene i moju obitelj, to se neće dogoditi. Ako nemaš poštovanja, ne razgovaramo, ne vrištimo…”, istaknuo je.

Usykov promotor Alex Krassyuk rekao je: “Normalno je da se dvije ekipe okupe – Usyk, Fury, nered se događa. Onda sam se osvrnuo i vidio krvavo čelo Johna Furyja i to je bila točka u kojoj sam počeo biti malo oprezan i rekao ‘slušajte, dopustite mi da uskočim’. Imao sam dojam da je jedan naš momak udario glavom i čelom pa sam uskočio i rekao momci, ‘ajmo se smiriti’. Onda sam došao do njihovog tima i rekao ‘ako je to bio netko od mojih momaka, dajem vam riječ, to je moja odgovornost, obećavam vam da ću se pobrinuti za to’. To sam mu rekao, rukovali smo se, to je bilo to”, rekao je.

Dodao je da je video pokazao drugačiju priču. “Neću odustati od isprike jer nisam bio tamo da to spriječim, to je moja greška. S druge strane, bilo bi lijepo da čujemo neke isprike od Johna jer je to bilo njegovo ponašanje. Ovo je boksački sport. Sada smo u povijesnom događaju. Mi smo primjer svijetu, cijeli svijet nas gleda i nove generacije, djeca, uzimaju nas za primjer. Što će vidjeti od ovoga? Što će učiniti s ovim?”, zaključio je.

Bio je boležljivi astmatičar, tjelesno nerazvijen, a postao je najbolji boksač

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.