POSTIZBORNO SLAGANJE Pavliček iz Suverenista: ‘HDZ se neće odreći manjinaca, moglo bi doći do raskola u DP-u’

Autor:

13.03.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je Marijan Pavlicek. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u programu N1 televizije gdje je govorio o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.

Pavliček je rekao da nisu imali službene pozive kako bi sudjelovali u sastavljanju većine, ali je bilo nekoliko neslužbenih.

“Pokušavaju i s jedne i s druge strane. Procijenili smo i donijeli odluku da ćemo i dalje ove glavne odluke donositi s našim partnerima iz Mosta, pogotovo oko slaganja neke buduće većine.”

Ne idu s Možemo i SDSS-om

Kao dvije političke opcije s kojima sigurno Suverenisti sigurno ne bi mogli, Pavliček ističe SDSS i Možemo.

Kada bi HDZ složio većinu s Domovinskim pokretom, nedostajalo bi im još dvoje ljudi. Pavliček kaže kako on i kolegica Vesna Vučemilović sigurno ne bi popunili ta dva mjesta, ali da ionako ne vjeruje da je ta opcija realna.

“Mislim da do te varijante uopće neće doći. Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca. Ni u kojem pogledu, barem dok je Andrej Plenković na čelu HDZ-a, sigurno neće. Oni će složiti tu većinu s manjincima.”

Kako će manjinci, hoće li biti raskola u DP-u…

Dodao je i kako smatra da nije moguće da bi se manjinci razdvajali.

“Ili će ići svi manjinci ili neće nitko. Treće varijante nema. Film koji bi neki htjeli gledati da će ići pet manjinaca, a tri neće, to prvo neće dozvoliti manjinci.”

Hoće li se Domovinski pokret razdvajati?

“Ne bih stavio ruku u vatru da neće doći do određenog raskola unutar te političke opcije. Po mojoj procjeni sedam, osam imena bi se moglo odvojiti.”

Pavliček ne polaže nade u prijedlog SDP-a da se sve stranke okupe oko zajedničkog cilja da se formira većina kako bi se riješila pitanja koja su svi isticali u kampanji kao ključna.

“Mi u priči gdje bi parlamentarnu većinu, bez sastavljanja vlade, činili manjinci, uključujući SDSS i Možemo, to bi bila lijeva politička opcija, ne bismo sudjelovali. U ovom trenu meni je jasno da svatko pokušava pridobiti 76 ruku na svoju stranu, ali u ovom trenutku su ipak, samo po brojkama, predstavnici HDZ-a su tome bliži.”

Ni manjinsku vladu ne vidi kao realnu opciju.

“Mislim da ta priča ne drži vodu. Ta vlada ne bi izdržala ni tri mjeseca”, rekao je za N1 televiziju.

DALI RIJEČ Pavliček: ‘Plenković od nas neće dobiti ruke. DP će ubrzo biti stranka dvije opcije’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.